Delegacija Temišvara u Zrenjaninu

U petak 28. avgusta 2009. godine, Zrenjanin je posetila delegacija iz Temišvara koju su sačinjavali članovi Srpskog kulturnog veća " Beli bagrem", a koji su ujedno direktori i zaposleni u ustanovama kuluture i gradskoj upravi  u Temišvaru.
 

Delegaciju je primila pomoćnik gradonačelnika Zorica Denda, a sastanku sa direktorima i predstavnicima ustanova i udruženja iz oblasti kulture i obrazovanja Zrenjanina prisustvovao je i pomoćnik ministra za dijasporu Vlade Republike Srbije, Đorđo Prstojević.

 


Na sastanku su predočena iskustva i rezultati koje su ustanove, institucije i udruženja imali u realizovanju projekata Evropske unije i mogućnostima da se njihov broj uveća. Raspravljalo se i o mogućnostima da se uz  pomoć evropskih fondova ojača i učvrsti saradnja srpske dijaspore i matice – a ta mogućnost je u banatskom regionu putem IPA projekata prekogranične saradnje, moguća sa Srbima iz Rumunije.
 

Nakon sastanka, delegacija je posetila sajam "Inocoop" i događaje i izložbe organizovane u sklopu manifestacije "Dani piva".