Potpredsednik Vlade mr Mlađan Dinkić posetio Zrenjanin

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja mr Mlađan Dinkić posetio je u sredu, 23. septembra, Zrenjanin. Grad Zrenjanin ima najveći potencijal za nove investicije od svih gradova u Vojvodini, a među najvećim u Srbiji, izjavio je  ovom prilikom Dinkić.

 

   

 

"Vlada Republike Srbije će biti spremna, da ukoliko ozbiljni investitori izgrade ozbiljne pogone i zaposle nove ljude, proširi slobodnu carinsku zonu u Zrenjaninu i na industrijsku zonu koja je sada u izgradnji ", istakao je Dinkić.

 

  


Prema njegovim rečima, s rukovodstvom Grada razgovarao je i o problemima prisutnim kod nekadašnjih zrenjaninskih privrednih giganata koji, kako je rekao, više nemaju perspektivu ili su u postupku stečaja. Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja je, nakon razgovora s čelnicima Grada Zrenjanina,  sa svojim saradncima posetio nekoliko zrenjaninskih preduzeća - brodogradilište "Bomex 4M", kompanije "Draexlmaier"  i "Fulgar" i preduzeće za zapošljavanje lica s invaliditetom "Stil".