Prijem za predstavnike organizacije "Prijatelji dece" i dečije pedagoge

Pomoćnici gradonačelnika Zrenjanina Predrag Stankov i Zorica Denda i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton su u petak, 9. oktobra, povodom Dečije nedelje, primili predstavnike organizacije "Prijatelji dece" i pedagoge iz predškolskih i školskih ustanova s teritorije Grada Zrenjanina.

 



Na prijemu je upriličen razgovor s decom na temu ostvarivanja dečijih prava i dostignuća opštine, odnosno ulaganja grada za decu. Pokrenuta je i inicijativa za osnivanje pododbora za zaštitu prava deteta pri gradskoj Skupštini.

 

  


Zatim je  pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina posetio osnovnu školu  "Petar Petrović Njegoš", gde se upoznao sa radom i idejama Đačkog parlamenta za unapređenje kvaliteta nastave. Pomoćniku gradonačelnika predstavili su se učenici Miloš Đurić, Maja Mudrić, Branislava Karavidin, Jovana Rađenović, Nina Đukanović, Marko Marodi i Dejan Gligorin. Pitanja većine članova Đačkog parlamenta su uglavnom bila vezana za problematiku rasvete oko škole, prodaje cigareta i alkoholnih pića maloletnim licima u trafikama pored škole, opremanja učionica kompjuterima, popravku uništenih igrališta...

 

 

Prijem je organizovan u sklopu Dečije nedelje, od 5. do 11. oktobra, koja je ove godine obeležena pod sloganom "Biće pravde na svetu i znanja i lepote. Deca će spasti planetu od mržnje i prostote".