Izraelska grupacija "Big CEE" gradi šoping park u Zrenjaninu?

Izraelska grupacija "Big CEE" (Big Central European Estates Group) saopštila je, a agencije su prenele, da u Novom Sadu, na lokaciji veličine 90.000 kvadratnih metara, započinje izgradnju prvog "šoping parka" u Srbiji, površine 32.000 kvadrata. Ovo je, kako se navodi u saopštenju, prvi od planiranih deset "šoping parkova", u koji će kompanija uložiti oko 60 miliona evra, dok se celokupna investicija u Srbiji procenjuje na oko 500 miliona evra.
 
Objekat u Novom Sadu trebalo bi da bude završen u četvrtom kvartalu 2010. godine, da bi potom slični objekti mešovitog prodajnog prostora bili izgrađeni i u Beogradu, Nišu, Subotici, Jagodini, Šapcu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Kruševcu i Čačku. U nekima od tih gradova kompanija je već zakupila građevinsko zemljište.
 
 
"Verujemo da smo na kraju ekonomske krize i da je sada pravo vreme za investicije. Cilj nam je da ponudimo građanima Srbije opušteno i prijatno iskustvo kupovine, pružajući kupcima sve, od najosnovnijih namirnica do ekskluzivnih brendova i autleta po najpovoljnijim cenama", izjavio je Robert Jahav, direktor "Big CEE grupe" u Srbiji.
 
On je objasnio da su maloprodajni parkovi novi koncept na srpskom tržištu i najavio da će "izgradnja pionirskog projekta u Novom Sadu  strukturno izmeniti kompletnu potrošačku scenu u zemlji".
 
"Big Novi Sad" je lociran blizu centra grada i korisnicima će, pored supermarketa na 4.000 kvadratnih metara, ponuditi robne marke iz sveta elektronike, nameštaja, "uradi sam" proizvoda i mode. Sastavni deo centra će biti i sadržaji za razonodu cele porodice.
 
"Big" je najveći graditelj tržnih centara na otvorenom u Izraelu. U ovom trenutku posluje u 11 centara u toj zemlji, sa preko 160.000 kvadratnih metara prodajnog prostora, a gradi još 10 tržnih centara u domovini, navedeno je u saopštenju.