U eksploziji uništen klub "Kod Brice"

(Preuzeto sa portala e-novine)
 
U noći 18-19. novembra u eksploziji bombe uništen je kultni zrenjaninski klub "Kod Brice", na Karađorđevom trgu. O razlozima ovog kriminalnog akta još uvek se ništa ne zna. Zrenjaninom kruže glasine o eventualnim počiniocima i razlozima bombaškog napada, dok policija još uvek nije iznela u javnost svoje zvanično saopštenje u vezi ovog događaja
 
 
 
Tokom poslednjih desetak godina više zrenjaninskih ugostiteljskih objekata je nestalo u plamenu ili su na slične načine onesbosobljeni za normalan rad. Koincidencija ili ne, nakon uništenja lokala u samom centru Zrenjanina, građani ovog srednjobanatskog grada izjavljuju da strahuju za ličnu bezbednost.
 
Nakon vesti o bombaškom napadu građani Zrenjanina su se našli zatečeni i u šoku. Uništeno je kultno mesto okupljanja velikog broja Zrenjaninaca, ali i mnogih gostiju iz okolnih mesta - klub "Kod Brice". Lokal je u poslednjih godinu dana promenio tri vlasnika i pretežno radio samo vikendom. Kako e-novine saznaju iz izvora bliskih vlasniku lokala, razlog učestalog menjanja zakupaca kluba je bio nemaran odnos pri isplati zakupnine objekta. Poslednji zakupci su trojica mladića koji su od 1. novembra krenuli sa renoviranjem lokala želeći da mu vrate stari sjaj i atraktivnost iz najboljih vremena ovog kluba. Međutim, samo dva dana pre zakazanog svečanog otvaranja kluba, u eksploziji lokal je uništen, a znatnu štetu su pretrpele dve kuće u neposrednoj blizini lokala.
 
 
Po informacijama iz naših izvora, eksplozivna naprava je ubačena u lokal kroz kroz okno prozora, a potom je po svemu sudeći aktivirana sa određene udaljenosti. Šteta u lokalu i njegovoj blizini je velika.
 
Zgrada u kojoj je smešten klub "Kod Brice" ima dva vlasnika. Najveći deo zgrade i sam klub pripadaju jednom, a jedna petina nekretnine pripada drugom vlasniku. Već izvesno vreme traju sudski sporovi između dva vlasnika. Pokušano je da se licitacijom nekretnina proda i do sada je održano 4-5 nadmetanja, ali bez uspeha. "Licitacija nije privedena kraju, još uvek traje, pa se možda i u tome krije razlog uništenja kluba jer u pitanju je atraktivna lokacija u samom centru grada pa je poželjno oboriti joj cenu", navodi izvor e-novina.
 
 
Među građanima Zrenjanina spominje se nekoliko eventualnih osumnjičenih za ovaj kriminalni čin. Najčešće se čuje: "u pitanju je konkurencija". Međutim neki počinioce vide u pojedinim nacionalističkim i ekstremističkim grupama, koji su bliski klerofašističkom "Obrazu" i neonacističkom "Nacionalnom stroju", prisećajući se skorašnjeg napada na goste i vlasnike kluba "Klupče", ali i na incident ispred kluba "Kod Brice" kada su isti nasilnici verbalno i fizički napali funkcionere LSV Bojana Kostreša i Aleksandra Martona.