Sve spremno za Sajam "Incotech 2009."

Sve je spremno za otvaranje Sajma informacionih i komunikacionih tehnologija "Incotech 2009", rekli su na današnjoj konferenciji za novinare Miodrag Bogunović, načelnik Odeljenja za IKT u Gradskoj upravi Zrenjanin, Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada, Imre Fazekaš, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i Ljubomir Kovačev, šef službe kompanije "Telekom" (generalnog sponzora Sajma) za prodaju usluga srednjim i malim preduzećima na području Zrenjanina i Kikinde.  
 
 
Sajam informacionih i komunikacionih tehnologija biće otvoren u holu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 3. decembra, u 10 časova, a otvaranju će prisustvovati Vilijem Luis, tim lider Programa podrške opštinama severoistočne Srbije MSPNE i Nebojša Vasiljević, pomoćnik ministarke za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Republike Srbije. 
 
Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton rekao je da i ovaj sajam polako postaje tradicionalan i da sve što se održi više od jednom ima kvalitet, što važi i u slučaju  "Inkoteha". 
- Pored sajmova u oblasti poljoprivrede i preduzetništva, imamo, dakle, i prestižni sajam informacionih i komunikacionih tehnologija, i kao grad, realno, posle Beograda i Novog Sada, pripadamo samom vrhu sajamskih sredina u našoj zemlji – istakao je Marton i dodao da su sajmovi iz godine u godinu sve kvalitetniji, s većim brojem učesnika i s boljom organizacijom.
 
Imre Fazekaš, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i član Organizacionog odbora Sajma, rekao je da jedan od ciljeva Sajma razvoj informacionih tehnologija na nivou grada, otvaranje novih radnih mesta u ovoj oblasti i zapošljavanje stručnjaka koji se školuju na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin". 
- Uprkos kriznoj godini, ovogodišnji Sajam nadmašiće prethodni i po broju učesnika i po broju tematskih predavanja. Strateški je interes lokalne samouprave privlačenje investitora u sektoru visoke tehnologije i u narednom periodu cilj nam je da u tom pravcu promovišemo grad i njegove resurse. Organizovanje sajma pokušaj je da se stvore klima i poslovni ambijent za investiranje u ovoj oblasti – rekao je Fazekaš. 
 
 
Ljubomir Kovačev, šef službe kompanije "Telekom" za prodaju usluga srednjim i malim preduzećima na području Zrenjanina i Kikinde, istakao je da je ova kompanija sa zadovoljstvom prihvatila da bude generalni sponzor sajma informacionih i komunikacionih tehnologija, jer ima interes da podrži uspešne pojedince i timove u oblasti kojom se i sama bavi, ali i u drugim oblastima kao što su sport, kultura, nauka, umetnost. 
 
Sajam će imati izlagački deo u prizemlju Kulturnog centra, gde će se predstaviti informatičke firme koje se bave prodajom računarske opreme, izradom aplikativnog softera i pružanjem usluga iz oblasti komunikacionih tehnologija, dok je u programskom delu predviđeno održavanje odgovarajućih predavanja i prezentacija u salama Kulturnog centra. Sajam će sadržajno obuhvatati primenu informacionih i komunikacionih tehnologija u službi državne uprave i lokalnih samouprava, privrede, zdravstva i obrazovnih institucija. 
 
Cilj sajma je da na jednom mestu okupi i široj javnosti predstavi sve mogućnosti i potencijale upotrebe savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i da približi i poveže sve relevantne činioce IKT života u Srbiji sa potencijalnim korisnicima njihovih usluga na ovim prostorima. 
 
Sve posetioce sajma pored korisnih predavanja i zanimljive ponude, hardvera, softvera, usluga i stručne literature očekuju i određeni sajamski popusti kao i brojne vredne nagrade sajamskih darodavaca. 
 
Sajam se održava u organizaciji Grada Zrenjanina, Regionalne privredne komore Zrenjanin, Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin", Poslovnog inkubator centra i Kulturnog centra Zrenjanina, a sve informacije u vezi sa sajmom mogu se dobiti na sajtu Grada Zrenjanina, klikom na baner "Incotech 2009", na početnoj strani sajta.