Poziv pripadnicima manjinskih nacionalnih zajednica na upis u poseban birački spisak

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton izdao je saopštenje povodom aktuelnog upisa u poseban birački spisak pripadnika 15 manjinskih nacionalnih zajednica koji žive na teritoriji Srbije.
 
"Pozivam građanke i građane Zrenjanina, pripadnike manjinskih nacionalnih zajednica, da iskoriste svoje zakonsko pravo i do 8. marta ove godine se upišu u poseban birački spisak. Na taj način, oni stiču mogućnost da formiraju svoje Nacionalne savete i time utiču na donošenje odluka iz delokruga nadležnosti Nacionalnih saveta. 
 
Posao oko upisa u poseban birački spisak u Zrenjaninu je poveren Odseku Gradske uprave za poslove biračkog spiska, mesnih zajednica i druge poslove, smeštenom u Gradskoj kući, u kancelarijama 14 i 15. U ovim kancelarijama mogu se dobiti i neophodni zahtevi za upis, koji se moraju svojeručno potpisati. Obrasci se mogu pronaći i na internet prezentaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava Republike Srbije, na adresi www.ljudskaprava.gov.rs.
 
Pripadnicima svih manjinskih nacionalnih zajednica koji žive u Zrenjaninu pruža se mogućnost da, izborom svojih predstavnika, neposrednije rešavaju sva značajna pitanja i ostvaruju svoja zakonom zagarantovana prava. Preduslov za učešće u izboru nacionalnih saveta jeste, upravo, upis u poseban birački spisak, koji traje do 8. marta" -  kaže se u saopštenju predsednika Skupštine grada Zrenjanina Aleksandra Martona.