Dom učenika "Angelina Kojić - Gina" dograđuje kapacitete sredstvima iz NIP

Povodom dobijenih sredstava iz Nacionalnog investicionog plana (NIP), u Domu učenika srednjih škola "Angelina Kojić - Gina" juče je predstavljen projekat za čiju je realizaciju odobreno 13,5 miliona dinara. Radi se o proširenju smeštajnog dela objekta i dogradnji 16 soba, čime će kapacitet ove renomirane ustanove biti povećan za više od 60 kreveta. Kako je rekao direktor Doma Goran Petković, projektom je predviđena dogradnja prostora između starog i novog dela objekta, kao i dela pored menze, a u ustanovi će biti odlučeno da li će sav novi prostor biti u funkciji smeštaja učenika, ili će u jednom delu biti izgrađen amfiteatar, namenjen realizaciji nastavnih i edukativnih sadržaja i stručnom usavršavanju.   
- Zahvaljujem lokalnoj samoupravi, jer smo timskim radom uspeli da dođemo do kvalitetnog projekta koji je zaslužio da bude realizovan sredstvima NIP-a. Sadašnji kapacitet Doma učenika je 273 mesta, a prosečna ocena učenika koji dobijaju smeštaj je 4,40. Samim tim, imamo opravdanje da proširimo kapacitete, jer smo ove godine imali oko 140 dodatnih zahteva za smeštaj. 
 
      
 
Što se tiče dinamike realizacije projekta, Petković je rekao da sve zavisi od toga kada će dobijena sredstva biti preneta na račun Grada.
- Tada ćemo biti u mogućnosti da raspišemo tender i odaberemo najboljeg ponuđača, verujem da se to može pripremiti do početka letnjeg raspusta. Rok za izvođenje radova zavisiće od ponuđača, a ja se nadam da se radovi mogu završiti u toku jesenjeg perioda - istakao je direktor Petković.  
 
 
Jučerašnjem predstavljanju projekta dogradnje Doma učenika prisustvovali su i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, direktor JP Poslovni prostor Dejan Čapo i odbornik Skupštine grada Dragan Nedeljkov. Predsednik zrenjaninske Skupštine rekao je da lokalna samouprava želi da pomogne svim uspešnim kolektivima u gradu, a Dom učenika "Angelina Kojić - Gina", svakako, spada među takve.
- Ova ustanova ponudila je dobar projekat koji je naišao i na našu i na podršku u Ministarstvu za nacionalni investicioni plan. A da se ovde zaista radi o uspešnom kolektivu, može se videti već na prvi pogled. Učenici koji ovde borave, iako odvojeni od svojih porodica, imaju sve uslove za učenje i uspešno školovanje, od dobrog smeštaja do vannastavnih aktivnosti. I dalje ćemo učestvovati u realizaciji ovog projekta, sa željom da učenici iz ovog doma postižu još bolje rezultate - istakao je Aleksandar Marton.