Gradonačelnik Mihajlov posetio Mesnu zajednicu Perlez

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov  posetio je juče Mesnu zajednicu Perlez. Gradonačelnik Mihajlov je obišao početak radova na čišćenju kanala za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, akciju pošumljavanja, koje se sprovodi u cilju podizanja vetrozaštitnih pojaseva i novoizbušeni  bunar, koji će meštanima Perleza u narednom periodu omogućiti kvalitetnije snabdevanje vodom. Sredstva za izvođenje radova obezbeđena su delom iz budžeta Grada Zrenjanina, a delom od sredstava AP Vojvodine.

 


Vodosnabdevanje je jedan od ključnih problema sa kojima se sreću građani ovog naseljenog mesta. Da bi se ovaj problem eliminisao, Savet Mesne zajednice Perlez, je konkurisao i dobio sredstva u iznosu od 2.500.000,00, od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo, za bušenje novog bunara. U postupku javne nabavke male vrednosti za izvođača je izabran NIS Naftagas, pogon ''Hidrosonda'' iz Novog Sada.

 

 

Izvođač je bušenje završio sredinom marta. Sručnjaci tvrde da je kapacitet novoiskopanog bunara 10 l/s. Zbog nedostatka sredstava bunar nije mogao biti i opremljen i povezan sa vodotornjom koji se nalazi u neposrednoj blizini istog. U saradnji sa JKP''Vodovod i kanalizacija'' i Gradskom upravom, Grad Zrenjanin će obezbediti sredstva za opremanje i stavljanje u funkciju novog bunara, i na taj način rešiti problem meštana.