Otvoreno Policijsko odeljenje na Bagljašu

Ministarstvo unutrašnjih poslova  želi da bude servis građana i da čuje njihove zahteve, a jedan od zahteva gradjana Zrenjanina je bio da se na "Bagljašu" otvori policijsko odeljenje rekao je danas u Zrenjaninu zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

 


Otvarajući Policijsko odeljenje u najvećem gradskom naselju, Dačić je podsetio da to građani traže već desetak godina i izrazio zahvalnost lokalnoj samoupravi koja je to tada omogućila.
Naglašavajući da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima tešku i odgovornu poziciju u ostvarivanju širokih nadležnosti, ministar je podsetio da su osnovni zadaci policije borba protiv kriminala, održavanje javnog reda i mira i održavanje stabilne bezbednosne situacije u Srbiji.

 


Gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov izrazio je zadovoljstvo što je lokalna samouprava bila u prilici da pomogne policiji i najavio da će uskoro zaposlenima u tom odeljenju biti kupljeno tri skutera za lakše obavljanje poslova.

 


Ministar je pre otvaranja policijskog odeljenja razgovarao sa rukovodstvom Policijske uprave u Zrenjaninu, a posetu Zrenjaninu ministar Dačić je  završio obilaskom fabrike "Mlekoprodukt", koja je uspešno privatizovana 2003. godine.