Gradonačelnik obišao završetak radova u industrijskog zoni " Jugoistok "

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i pomoćnik gradonačelnika Predrag Stankov posetili su juče Industrijsku zonu "Jugoistok", u koju je Grad Zrenjanin do sada uložio više od dva miliona evra.
Prvobitnim rokom bilo je predviđeno da radovi budu završeni za 18 meseci i taj rok ističe ovih dana. Predstavnik Alpine ( izvođača radova) Zoran Lazarević rekao je novinarima da je rok za završetak radova, u dogovoru sa investitorima i gradom, produžen za još tri meseca zbog malih izmena u projektu.

 


"Očekujemo da ćemo, ukoliko nam vremenski uslovi to dozvole, industrijsku zonu kompletirati i predati je na upotrebu i pre, i to već do početka juna",kazao je Lazarević koji je sa predstavnicima lokalne samouprave obišao industrijsku zonu.
Za Industrijsku zonu "Jugoistok" ugovore je do sada potpisalo osam investitora. Među njima su Alpina, OM Inženjering, Eurowind, MG Remedy, ITS Balkan, Altis chemicals, Cirkom i firma Jovanović.

 


Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov je istakao da je zadovoljan dinamikom izvođenja i podvukao da grad puno nade ulaže u projekat, koji treba da omogući da cela opština krene putem bržeg razvoja.
Industrijska zona "Jugoistok" smeštena je na zemljištu površine 72 hektara uz mogućnost proširenja na još 1.100 hektara u blizini aerodroma Ečka.
Izgradnju infrastrukture u toj zoni, što je najbolje ocenjen infrastrukturni projekat od 105 pristiglih iz Srbije, finansirala je Evropska agencija za rekonstrukciju sa četiri miliona evra.