Industrijska zona Jugoistok predstavljena na Forumu Srbija - Italija

Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić i pomoćnik gradonačelnika Predrag Stankov predstavili su kapacitete Indurstrijske zone «Jugoistok» na poslovnom Forumu Srbija-Italija, održanom u Hotelu Hajat pod nazivom "Nove mogućnosti ekonomske saradnje".
Kaurić je istakao da su očekivanja izuzetno velika, a da je poseban značaj forumu dao ministar ekonomije Italije Klaudijo Skajola.

 


- Ovde su predstavnici svih vodećih industrijskih grana u Italiji, zajedno sa njihovim kolegama. Zrenjanin je jedan od tri grada koji je imao svoj ekspoze. Upoznali smo zainteresovane italijanske privrednike sa onim što naš grad ima i gotovo sam siguran da će naše učešće na forumu dati rezultate i da ćemo mi vrlo brzo imati investitore u Zrenjaninu koji će ulagati u Industrijsku zonu «Jugoistok» - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Kaurić.
Pomoćnik gradonačelnika Predrag Stankov zadovoljan je učešćem na forumu i podsetio da italijanske firme već posluju u Zrenjaninu.

 


-Utisci su odlični, a  kao što znate dve velike italijanske firme, Pompea i Fulgar, već rade u Zrenjaninu, one su gotovo postale brend našeg grada. Učešće na gforumu pruža nam nove mogućnosti za ekonomsku saradnju, što svakako doprinosi razvoju grada Zrenjanina. Promocija Industrijske zone «Jugoistok» je ideja sa kojom smo došli ovde. Podelili smo dosta promotivnog materijala, dosta kontakata uspostavili i nadam se da će u bliskoj budućnosti još neke italijanske firme doći u našu sredinu – istakao je Predrag Stankov.
Na tom forumu osnovan je Poslovni savet koji za cilj ima dalje unapređenje odnosa preduzeća i preduzetnika Srbije i Italije, a zajedničku deklaraciju o osnivanju potpisali su potpredsednik vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i italijanski ministar za ekonomski razvoj Klaudio Skajola.
Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin podsetio je da su u Srbiji prisutne mnoge italijanske firme koje posluju u Srbiji prepoznale svoj trajan interes saradnje sa srpskim tržistem, što predstavlja podsticaj i ostalim italijanskim firmama koje žele da internacionalizuju svoje aktivnosti.