Počela javna rasprava o "Danima piva"

Zrenjaninska tradicionalna zabavno-turistička manifestacija „Dani piva“, ove godine će se održati po jubilarni, 25. put. U organizacionom, produkcionom i realizacionom smislu, u tekućoj godini bi trebalo postaviti imeprativni standard aktivnosti vezanih za koncepciju budućih „Dana piva“. Stoga, u cilju adekvatne realizacije turističkog potencijala ove manifestacije, juče je održan prvi Okrugli sto u okviru javne rasprave o zrenjaninskim "Danima piva" .
-Vreme je za promenu imidža zrenjaninske manifestacije „Dani piva“ koja ove godine obeležava 25 godina postojanja - najavio je gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov otvarajući u Gradskoj kući prvu javnu raspravu na ovu temu.
 Gradonačelnik Mihajlov podseća da se u prethodnim godinama pojavio veći broj festivala sličnog sadržaja, recimo, u Beogradu i Novom Sadu, i naglašava da su jedino zrenjaninski “Dani piva”  manifestacija koja se održava na gradskim trgovima i ulicama.

 


- U Srbiji godišnje imamo blizu hiljadu manifestacija, dok je u turističkom kalendaru upisano 700 različitih priredbi. Neke se održavaju 50 godina, neke su tek pokrenute, a karakteristično je da su nastale spontano. To, ipak, ne znači da ne treba raditi na njihovom unapređenju. Zrenjanin ima tradiciju kada je reč o „Danima piva“, ali pati i od nedostataka infrastrukture, imidža i profesionalne organizacije i promocije - rekao je Goran Petković, državni sekretar u Ministarstvu finansija.
On je sugerisao profesionalizaciju manifestacije, jasno definisanje kojim ciljnim grupama je namenjena, preciziranje sadržaja i ponude pre nego što se pristupi marketinškim poslovima i predložio da se povežu prateći sadržaji sa centralnim događajem.
Grad Zrenjanin je tim povodom formirao radnu grupu za realizaciju „Dana piva“, a prva javna rasprava i mogućnost da se u naredne dve nedelje pismenim predlozima pojedinci, grupe i institucije obrate gradonačelniku najavljuju da je promena ukupnog koncepta Dana piva zapravo već počela.