Prijem za košarkašice iz Elemira

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov primio je danas u Plavom salonu gradske kuće košarkašice, učenice Onsovne škole «Svetozar Marković» iz Elemira koje su nedavno osvojile II mesto na republičkom školskom takmičenju i III mesto na državnom prvenstvu za pionirke održanom u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije gde su učestvovale kao članice KK «Naftagas» iz Elemira.

 


- Sve više mladih je aktivno uključeno u sport, danas smo primili košarkašice Elemira koje su ostvarile izuzetne rezultate na školskom i republičkom takmičenju, a Grad u svakom slučaju podržava ovakve projekte, naročito školski sport – rekao je Mihajlov.
Trener košarkašica Nedeljko Trtica kaže da je rad sa devojčicama, uzrasta 1996. goište i mlađim, krenuo pre četiri godine.
- Kao najmlađa ekipa plasirali smo se na državnom prvenstvo gde su u konkurenciji osam ekipa iz Paraćina, Pirota, Beograda, Mitrovice i Čačka osvojili treće mesto kao jedino selo. Nedugo, ista ekipa plasirala se i na školsko takmičenje gde je od devet ekipa zauzela drugo mesto, što je jedan od najvećih uspeha za naše selo – rekao je Trtica.

 


Kako je naglasio, za pohvalu je to što su sve devojčice iz Elemira. Samo pet devojčica je uzrasta 1996. godište, dok su ostale mlađe, pa prema mišljenju trenera za budućnost košarke u Elemiru nema bojazni.
- Sve devojčice su odlični đaci, a osim toga, nijedan vikend nisu odspavale kao njihove vršnjakinje već su od sedam sati ujutro vredno radile. Predstoje nam nova takmičenja, a verovatno ćemo se uključiti u rad sa nekim velikim klubom i verujem da će mnoge od njih nadalje postići značajne rezultate i nastaviti da postižu uspehe – dodao je trener Nedeljko Trtica.