Saradnja Poslovnih inkubatora Austrije i Vojvodine

Zamenik gradonačelnika Grada Zrenjanina Goran Kaurić primio je u svom kabinetu predstavnike Poslovnog inkubatora «Tech BB» iz Linca-Austrija i tom prilikom razgovarao o mogućnostima saradnje.
- Mi u Gradskoj upravi ćemo se truditi da maksimalno ojačamo rad Poslovnog inkubatora i omogućimo mu više prostora, što praktično znači i više novih stanara. Smatram da su mala i srednja preduzeća stub srpske, pa i zrenjaninske privrede, a da mladim ljudima koji imaju želju, talenat i uz to i obrazovanje moramo omogućiti da uspeju na tržištu i sutra budu nosioci prosperiteta grada Zrenjanina. Samim tim oni će biti u prilici da stvaraju i nova radna mesta – rekao je Kaurić koji je goste upoznao sa privrednim potencijalima Grada Zrenjanina.

 


Prema rečima Bojana Ljutića, direktora Poslovnog inkubatora Zrenjanin (BIZ) inkubator «Tech BB» je novi partner koji će raditi na projektima finansiranim od strane austrijske Vlade, a koji za cilj imaju poboljšanje i unapređenje poslovnih inkubatora u Vojvodini.
- Austrijanci su petnaest godina ispred nas, i njihovo iskustvo nam je veoma značajno. Ovaj projekat nije naša prva saradnja sa poslovnim inkubatorom iz Linca, ona traje gotovo tri godine i predstavlja nastavak bliske saradnje Austrije i Vojvodine – kazao je Ljutić.
Zrenjaninski Poslovni inkubator počeo je sa radom krajem 2006. godine i pruža podršku novoosnovanim firmama koje se bave poslovima informatike.
Prema rečima Kaurića trebalo bi stvoriti mogućnosti da se podrška proširi i na ostale oblasti.