Ambasador Kipra u Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov, primio je u Plavom salonu ambasadora Kipra Homera Mavromatisa. Tom prilikom vođeni su razgovori o mogućnostima saradnje.
- Ambasadoru Mavromatisu je ovo treća poseta Zrenjaninu. Danas ćemo imati priliku da otvorimo izložbu i upoznamo se sa istorijom i kulturom Kipra, a naravno, razgovarali smo i o mogućnostima saradnje na polju turizma, privrede i razvoja Zrenjanina. Takođe, vođeni su razgovori i o ulaganjima u Zrenjanin, za sada nemamo nijednog investitora sa Kipra, ali se nadamo da će ih u budućnosti biti u zoni "Jugoistok" koja će danas biti predstavljena našim gostima – kazao je gradonačelnik Mihajlov.

 


Ambasador Mavromatis istakao je da po drugi put učestvuje u organizaciji nekog kulturnog događaja u Zrenjaninu.
- Ovoga puta reč je o izložbi koja se tiče istorije i biće postavljena u Narodnom muzeju Zrenjanina, tako da ćete imati priliku da bolje upoznate Kipar i probate kiparska vina. Takođe, biće i informacija o turističkim mogućnostima Kipra – naveo je Mavromatis.
On je istakao da u Srbiji posluje više kiparskih firmi, od banaka do fabrika makarona.
- U svakom slučaju, ako trenutno kiparskih investitora nema u Zrenjaninu, ima ih na području Vojvodine. Privredni sektor ima puno inicijativa da se uspostavi saradnja, a danas, dok sam razgovarao sa gradonačelnikom, pridružio nam se i predsednik lovačke organizacije Kipra koji ima nameru da uspostavi kontakt i saradnju na polju lovnog turizma. Mi ćemo, sa strane ambasade, učiniti koliko možemo da se uspostavi što bolja saradnja – dodao je ambasador Kipra Homer Mavromatis.