Bez ''Žutog mosta'' do 1. jula

Gradonačelnik Grada Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov, njegov zamenik Goran Kaurić i pomoćnik Predrag Stankov obišli su radove na sanaciji "Žutog mosta" u Zmaj-Jovinoj ulici i tom prilikom istakli nezadovoljstvo dinamikom izvođenja.

 


- Radovi su trebali biti pri kraju, a most za saobraćaj u funkciji od 2. juna. Međutim, posao nije završen i mi smo izuzetno nezadovoljni. Na to je, moguće, uticalo i ovo loše vreme, ali dinamika radova se ne poštuje. Obavili smo razgovor sa direktorom firme koja je izvođač radova i dobili obećanje da će most biti završen do 1. jula – kazao je gradonačelnik Mihajlov i izrazio očekivanje da će taj rok biti i ispoštovan.
- Očekujem da će se raditi u tri smene, jer je most od vitalnog značaja za grad. Pri tom, želim da naglasim da ti radovi koštaju 47 miliona i da se dinamika plaćanja poštuje – rekao je on.
Goran Kaurić je podsetio da se u ugovoru sa izvođačem radova jasno navodi da je rok za završetak i puštanje u saobraćaj mosta 2. jun.

 


- Očigledno je da radovi nisu ni blizu završetku. Imali smo sastanke sa menadžmentom i ostavili smo im još jedan kraći rok. Dobili smo garancije do 1. jula, međutim, ako tako ne bude preduzećemo sve odredbe iz ugovora, jer, ovo je zaista paralisalo deo Zrenjanina i više nije prihvatljivo da se završetak odlaže. Imam razumevanja za loše vreme, ali mora se raditi, u tri smene, i noću. Od njih to očekujem kako bi se novi rok ispoštovao – kazao je Kaurić.
"Žuti most" je za saobraćaj zatvoren sredinom novembra prošle godine. Radove je započela beogradska firma “Inter-Most”, i bilo je planirano da oni traju tri meseca, ali je ona otišla u stečaj, a novi izvođač je firma "Interkop" iz Šapca.