Dan zdrave hrane u Knićaninu

U Osnovnoj školi "Stevan Knićanin" u Knićaninu, koju pohađa 165. dece, organizovana je  manifestacija pod nazivom "Dan zdrave hrane".
Direktorka škole, Milena Stanojković, kaže da je namera bila da se na ovakav način promovišu zdrav žvot i zdrava hrana kroz tradiciju.

 


- Ovo je druga godina kako organizujemo "Dan zdrave hrane" u našoj školi. Mnogo nam u tome pomažu roditelji i raduje me što se veliki broj njih odazvao. Mi smo sa ovim projektom učestvovali i na konkursku Sabor učitelja u Beogradu koji se tamo održava 15. juna. Osvojili smo i nagradu za ovu prezentaciju i nadam se da ćemo je uspešno prikazati i sada. Drago mi je što imamo i goste, jer lepo je da ipak neko vidi naš rad i u Zrenjaninu. Jeste da je ovo malo mesto, ali ima mnogo radnih i vrednih ljudi u ovoj školi – kazala je ditrektorka Stanojković zahvalivši se učenicima i njihovim roditeljima.

 


Školu su danas posetili i Goran Kaurić, zamenik gradonačelnika Zrenjanina i Branka Ljiljak, narodna poslanica.
- Prijatno me je iznenadilo ono što sam video, ovakva sela čuvaju tradiciju naših baka i deka, a posebno je lepo što su u sve to zajedno uključeni roditelji, deca i njihovi učitelji. Zaista je ovo dobar način promocije zdravog života i zdrave ishrane. Takođe, moram reći da me je oduševilo to što je škola od strane direktorke, školskog odbora i nastavnog osoblja izuzetno održavana – kazao je Kaurić, koji je u nastavku posete razgovarao sa predstavnicima mesne zajednice, kako bi se upoznao sa problemima Knićanina.

 


Organizaciju manifestacije pohvalila je i Branka Ljiljak, istakavši zadovoljstvo što je ovogodišnji "Dan zdrave hrane" okupio veći broj roditelja u odnosu na prošlu.