Potpisan sporazum o saradnji između kompanije NIS i Grada Zrenjanina

Generalni direktor NIS a.d Kiril Kravčenko i gradonačelnik Grada Zrenjanina dr Mileta Mihajlov potpisali su danas u Izvršnom Veću Vojvodine sporazum o saradnji kojim se predviđa realizacija prioritetnih projekta u gradu.

 


- Ovo je nastavak dobre saradnje između kompanije NIS i Grada Zrenjanina gde se NIS pokazao kao socijalno odgovorna kompanija koja vodi računa pre svega o socijalno ugroženoj kategoriji, ali i o sportu i mladim talentima. To je dokazala i ova donacija od 10 miliona dinara koja će biti namesnki uložena za kategorije za koje je i opredeljena. Mi se nadamo da će i ubuduće saradnja između NIS-a i Zrenjanina biti još bolje i uspešnije nastavljena – kazao jegradonačelnik Mihajlov.
Kako je predviđeno sporazumom, NIS će finansijski podržati Sigurnu kuću, stipendiranje mladih talenata, Dnevni centar Alternativa, a sredstva su namenjena i za pomoć socijalno ugroženim porodicama i sportskim klubovima.

 


Tokom 2009. godine NIS je pomogao otvaranje Narodne kuhinje i Alternative, a sredstvima te kompanije podržan je i rad KK Proleter.
Sporazum sa Zrenjaninom je deo Sporazuma između NIS-a i Vlade Vojvodine, kojeg su danas potpisali predsednik Vlade AP Vojvodine, dr Bojan Pajtić i generalni direktor NIS a.d Kiril Kravčenko, sa ciljem stabilnog socijalnog i ekonomskog razvoja AP Vojvodine i kompanije i podizanja životnog standarda građana Pokrajine.