Završetak radova na petoj etaži nove bolnice krajem ovog meseca

Gradonačelnik Grada Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov obišao je danas radove na dovršetku pete etaže u objektu nove zrenjaninske bolnice i istakao zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova. 
-Vrednost radova na petoj etaži je 90 miliona dinara, koji su prikupljeni zahvaljujući samodoprinosu. Očekujemo da ćemo iduće godine participirati sa projektima kod Fonda za kapitalna ulaganja kako bi počeli radove na etažama 6 i 7. Time bi ceo projekat preseljenja u novu bolnički zgradu bio u potpunosti završen – rekao je dr Mihajlov.

 


Prema rečima pomoćnika direktora za medicinska pitanja u toj zdravstvenoj ustanovi, dr Dušana Velisavljeva, završetak građevinsko zanatskih i instalaterskih radova na petoj etaži očekuju se krajem ovog meseca, a nakon toga uslediće opremanje. U toj etaži biće smešteni ginekologija, otorinolaringologija, očno odeljenje i urologija.
- Trenutno u objektu radi trideset radnika i može se konstatovati da radovi dobro napreduju. Međutim, evidentno je izvesno kašnjenje, ali zbog naknadnih protivpožarnih zahteva koji su u međuvremenu završeni, a koji su usporili sve ostale radove oko sanitarnih čvorova – kazao je Velisavljev.

 


Radovi su otpočeli 12 januara ove godine. Na ponovljenom javnom pozivu za finalizaciju pete etaže, raspisanom avgusta prošle godine, javilo se dvanaest ponuđača, a kao ekonomski najpovoljnija odabrana je ponuda firme MPP «Jedinstvo» iz Sevojna.
Cena za ugovorene radove iznosi zajedno sa PDV 90,4 miliona dinara, a rok za završetak radova je 130 kalendarskih dana.
Direktorka Opšte bolnice dr Gordana Kozlovački navela je da su u ovoj zdravstvenoj ustanovi odnedavno, na neodređeno vreme, zaposlena još 42 nova radnika.

 


- Građani su navikli na objavljivanje svakakvih vesti, a najčešće onih sa negativnim prefiksom. Ovoga puta saopštavamo izuzetno lepu vest, koja je usrećila bolnicu u celini, a posebno četrdeset dve porodice, jer smo toliko ljudi pre desetak dana primili u stalni radni odnos. U pitanju su naši radnici koji su duže vreme radili na određeno vreme i koji su čekali saglasnost nadležnog ministarstva. Time smo završili, tzv. konstrukciju našeg kadriranja i uspeli da izvršimo nekakav balans, odnosno da uspostavimo stanje ravnoteže između zdravstvenih i nezadravstvenih radnika – navela je direktorka bolnice.