Otvoren mini-pič teren u naselju ''Mala Amerika''

Mini-pič teren, čiju su izgradnju finansirali Ministarstvo omladine i sporta, ambasada Norveške u Beogradu i Fudbalski savez Srbije, otvoren je danas na Vojnom stadionu u zrenjaninskom naselju "Mala Amerika".

 

 

Teren je svečano otvorila ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, a događaju su prisustvovali i potpredsednik vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, kao i čelnici Grada Zrenjanina.

 


- Želim da istaknem svoju zahvalnost našim gostima što su podržali ovako lep projekat – kazao je tom prilikom gradonačelnik Zrenjanina i naveo da je otvaranje terena od izuzetne važnosti jer su na tom stadionu godinama unazad stasavale generacije mladih fudbalera, kao i mnogi uspešni zrenjaninski spotristi.

 


- Ovo je samo još jedan dokaz da Zrenjanin ulaže u sport i brine o mladim generacijama – dodao je dr Mihajlov.
Zamenik gradonačelnika, Goran Kaurić istakao je da je Zrenjanin, konkurišući za ovaj projekat, dobio jedan od 50 mini-pič terena, ali da se na tome neće stati, već da će se učiniti napori da sličnih terena bude i u drugim delovima grada.
- Utakmica je bila teška jer je za ovaj projekat konkurisalo preko sto opština, i izuzetno smo ponosni na to – kazao je Kaurić.