Završeni jubilarni ''Dani piva''

Jubilarna, 25. manifestacija "Dani piva", sinoć je završena, a titulu najbržeg pivopije poneo je Oliver Čilag koji je litru piva ispio za samo za 5,71 sekundi i tako iza sebe ostavio Milana Kišprdilova i prošlogodišnjeg pobednika Martina Kajtazija. Organizatori su najbržeg pivopiju nagradili sa 50.000 dinara.
Da u Banatu i žene vole pivo potvrđuju Stojanka Trivunović i Ljiljana Bjelić koje su se takođe takmičile u brzom ispijanju, ali, kako je predviđeno, pola litre piva.

 

 

Prvo mesto osvojila je Stojanka Trivunović iz Melenaca ispivši pola litre piva za 5,16 sekundi i tako osvojila nagradu od 30.000 dinara.
Ovogodišnje takmičenje donelo je i novi rekord. Milorad Aničić bio je najbolji u držanju litarske krigle piva postigavši najbolje vreme do sada, 8 minuta i na taj način «zaradio» 30.000 dinara. U toj kategoriji učestvovali su i Steva Repa i Nikola Kovačev prošlogodišnji pobednik, a ishod takmičenja bio je veoma neizvestan i uzbudljiv do samog kraja.

 

 


25. Dane piva propratio je bogat i raznovrstan program na čak osam lokacija, a kao po pravilu, najviše ljudi bilo je na Žitnom trgu gde su u muzičkom delu programa nastupili brojni izvođači među kojima su Pekinška patka, Orthodox Celts, Goblini, kao i Esma, Kiki Lesendrić, Riblja čorba, Prljavi inspector Blaža i Kljunovi, Riblja čorba i drugi.

 

 

Posećena je bila i lokacija stare gradske pijace u Tiršovoj ulici, odnsono scena „Sima Cacin“ i Panonsko dvorište, gde su pored tradicionalnog programa Internacionalnog festivala folklora „Lala“ i Festivala tamburaša „Prim za primom“, nastupali su renomirani tamburaški sastavi. Predstavili su se i Ženski harmonikaški sastav „Meškarke“, Zvonko Bogdan, klapa „Volosko“ i duo Selimova-Želčevski.

 

 

Na Trgu slobode, tokom šest dana (23. - 28. avgust), u okviru manifestacije 25. dani piva, promovisan je gradski projekat „Zrenjanin - Evropska prestonica kullture 2020. godine“, gde su se u formi „Marketa kulture“ tokom večernjih časova na centralnoj bini predstavili različiti kulturni programi u vidu debata, DJ setova, koncerata, performansa, projekcija filmova... a „Market kulture“ je obeležila i revija modnog kreatora Dušana Šorđana.

 

 

Lokaciju Gradske bašte u Gradskoj kući obeležili su nastupi grupe „The Frajle“ i Kemala Montena, kao i tradicionalni koktel gradonačelnika na kom su nastupili Zafir Hadžimanov i Bisera Veletanić.
U novoj Hali sportova, tokom održan je XI INOCOOP - međunarodni sajam inovacija, kooperacije i preduzetništva.

 

 

Jubilarni 25. dani piva u Zrenjaninu održani su u organizaciji Grada Zrenjanina i Turističkog centra grada Zrenjanina, uz podršku Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja.