Belo Blato ozbiljna turistička destinacija

Povodom proslave Dana mesne zajednice, gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov svečano je otvorio Lovački dom u Belom Blatu koji će, kako je rekao, tom selu omogućiti da postane ozbiljna turistička destinacija  u ovom delu Banata.
- Posle nekoliko godibna završena je prva faza uređenja Lovačkog doma. Vidite da ovo selo odiše jedinstvom i slogom i to je rezultat završetka ovog doma. Čuli smo koliko je bilo sponzora i donatora, Zrenjanin se, naravno, aktivno uključio u ovaj projekat. Uspeli smo ovo da završimo i idemo ka jednom cilju koji smo zacrtali, a to je pre svega da završimo započete objekte, a drugo, da Belo Blato postane turistička destinacija za lovce, ali i edukativni cnetar za učenike.  Cilja nam je da ovo selo ne ostane na rubu Zrenjanina kao zaboravljeno, već da iskoristimo sve turističke potencijale koje ono ima – rekao je dr Mihajlov.
Svečanom otvaranju doma prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Goran Kaurić koji je istakao da je to lep primer kada je lovstvo u pitanju.

 


- Lovačko društvo u Belom Blatu jedno je od primernih lovačkih društava u Lovačkom udruženju Grada Zrenjanina. Grad je aktivistima u Belom Blatu pomogao i uvek ćemo se truditi da dobrim organizacijama izlazimo u susret kako bi unapredili svoj rad i podigli kvalitet. Ovom prilikom moram se osvrnuti i na novi Zakon o lovstvu koji umnogome iziskuje i traži od lovačkih organizacija više ulaganja u lovišta, kvalitetnije gazdovanje, a to podrazumeva i značajna sredstva koja oni moraju uložiti. Da bi došli do toga moraju se okrenuti ka tržistu. Nekada je ovaj deo Banata bio izuzetno posećen od strane lovaca iz susednih zemalja, a najviše iz Italije. Ovakvi lovački domovi upravo idu ka tome da se ti lovci vrate i da lovačka udruženja mogu od toga da prihoduju sredstva koja nisu mala – istakao je Kaurić, naglasivši da bi i ostala lovačka društva trebalo da slede lovce iz Belog Blata.

 


Prilikom svečanog otvaranja, mnogobrojne goste pozdravio je predsednik Saveta Mesne zajednice Erne Tancoš koji je naglasio izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom Grada Zrenjanina, lovačkom sekcijom Belog Blata i brojnim donatorima.
- Ovo je prva faza, u narednom periodu očekuje nas druga faza tokom koje će biti završeni smeštajni kapaciteti u ovom objektu. Nadaćemo u svoijm planovima istrajati kao i u savlađivanju svih problema koji muče stanovnike ove sredine. Otvaranje Lovačkog doma za nas predstavlja veliki podstrek u podsticaju našeg bavljenja turizmom – kazao je Tancoš.