Bolje vodosnabdevanje u Lazarevu

Zamenik gradonačelnika Grada Zrenjanina Goran Kaurić svečano je predao na upotrebu novi bunar za mesni vodovod u Lazarevu.
Predsednik Saveta Mesne zajednice Lazarevo, Veljko Crnogorac, kaže da je izgradnja  bunara od velike važnosti za to mesto, jer su meštani do tada koristili vodu koja je bila izuzetno zagađena.
Kaurić je istakao da će ovim bunarom dugogodišnji problem vodosnabdevanja stanovnika Lazareva biti rešen.

 


- Voda čak nije bila bila kvalitetna ni za tehničku upotrebu. Od danas će nadam se, Lazarevčani biti zadovoljni, s obzirom da je ovaj bunar duplo većeg kapaciteta i da će zajedno sa sistemom vodotornja omogućiti kvalitetno vodosnabdevanje – rekao je Kaurić napominjući da je gorući komunalni problem u ovom mestu nedostatak kanalizacije.
- Grad Zrenjanin, odnosno JKP "Vodovod i kanalizacija", će pomoći u iznalaženju rešenja kako bi se i taj problem rešio. Apliciraćemo kod pokrajinskih i republičkih fondova kako bismo krenuli u realizaciju projekta izgradnje kanalizacije u Lazarevu – naglasio je on.

 


Bernat Takarič, tehnički direktor JKP "Vodovod i kanalizacija", kazao je da su sredstva za izgradnju bunara u Lazarevu obezbeđena iz Pokrajinskog sekretarijata za vodoprivredu i poljoprivredu u iznosu od 60 odsto za bušenje bunara, a ukupna vrednost investicije je 4 miliona dinara.
- Razliku u sredstvima obezbedili su Grad Zrenjanin i  preduzeće "Vodovod i kanalizacija". Radovi su trajali oko mesec i po dana, bunar je kapaciteta 15 litara u sekundi, a trenutno crpimo vodu sa 8,5 litara računajući da ova količina, zajedno sa ostalim bunarima u Lazarevu, dovoljna za ovo mesto. Idućeg leta, ako bude potrebe, moći ćemo da pojačamo kapacitet ovog bunara – objasnio je Takarič.