Mihajlov i Marton čestitali jevrejsku Novu godinu i Ramazanski Bajram

Povodom početka jevrejske Nove godine, Roš-hašane, koja počinje večeras, a obeležava se kao datum prosuđivanja i razmišljanja, kada Jevreji sagledavaju svoja dela, traže oproštaj za svoje grehe i prisećaju se istorije svog naroda, gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton uputili su čestitku svim pripadnicima jevrejske zajednice koji žive na teritoriji Grada Zrenjanina.
"Svim sugrađankama i sugrađanima, pripadnicima jevrejske zajednice, koji žive na području Zrenjanina, u ime Grada Zrenjanina, Skupštine grada, i u svoje lično ime, čestitamo početak Nove 5771. godine, Roš-hašane, uz želje da im donese uspeha, zdravlja i mira i da ovaj praznik bude obeležje zajedničkog života, međusobnog poštovanja i napretka", poručili su gradonačelnik i predsednik zrenjaninske Skupštine.
 
Povodom predstojećeg velikog trodnevnog muslimanskog praznika Ramazanskog Bajrama, kojim se obeležava kraj meseca posta Ramazana i koji ove godine počinje sutra, 9. septembra, gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta i predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton uputili su čestitku vernicima islamske veroispovesti koji žive na teritoriji Grada Zrenjanina.
"Svim sugrađankama i sugrađanima, vernicima islamske verske zajednice, koji žive na području Zrenjanina, u ime Grada Zrenjanina, Skupštine grada, i u svoje lično ime, upućujemo iskrene čestitke povodom praznovanja Ramazanskog Bajrama, uz želje da ovaj praznik provedu u porodičnom i rodbinskom okruženju, u zdravlju, blagostanju i duhovnom miru", poručili su u čestitki dr Mileta Mihajlov i Aleksandar Marton.