Radnici IPOK-a imaju podršku lokalne samouprave

Radnici zrenjaninskog IPOK-a dobili su podršku lokalne samouprave, a sednica Skupštine grada na kojoj će biti razmatrana aktuelna situacija u toj fabrici biće održana u najkraćem mogućem zakonskom roku, iduće nedelje.
Na sastanku sa radnicima organizovanom u skupštinskoj sali, gradnočalenik dr Mileta Mihajlov rekao je da je najvažnije da fabrika radi, radnici dobijaju plate i da im se nadoknade neisplaćena potraživanja.

 


- Približava se sezona branja kukuruza i ovo je pravi momenat da nešto učinimo, a ukoliko ga propustimo, propustićemo celu godinu. Fabrika skroba je od strateškog značaja i to ne samo za Vojvodinu, već i Srbiju i početak proizvodnje je od velikog interesa – rekao je dr Mihajlov.
Radnici su, osim zakazvanja vanredne sednice Skupštine grada i podrške lokalne samouprave u prevazilaženju problema u IPOK-u, zatražili da lokalna samouprava svoje aktivnosti preusmeri prema drugim nadležnim organima.

 


- Tražimo i podršku i zainteresovanost onih članova društva čiji je osnivač lokalna samouprava ili drugi oblici državne svojine – kazala je Lidija Marioncu, predsednica sindikata u toj fabrici, napominjući da su radnici poslati kućama još maja ove godine.
Predsednik skupštine, Aleksandar Marton precizirao je da će sednica Skupštine biti organizovana narednog četvrtka, jer za njeno zakazivanje se mora ispoštovati zakonski rok od sedam dana. Goran Kaurić, zamenik gradonačelnika, kazao je da je sve ovo jedan od načina da se izvrši pritisak na državne institucije, skrene pažnja na problem, a imovina fabrike sačuva.