Novi odbojkaški teren u Mužlji za buduće asove

U sali za fizičko vaspitanje OŠ "Servo Mihalj" u Mužlji juče je promovisan novi odbojkaški punkt u gradu i najmlađim sportistima i đacima ove škole predat na upotrebu odbojkaški teren i trideset novih lopti. Zahvaljujući angažovanju profesorke fizičkog vaspitanja u penziji Milice Ludoški i rukovodstva ove škole, a uz pomoć lokalne samouprave, na ovom terenu treniraće odbojkaši OK "Proleter" – prvi tim, koji se takmiči u Vojvođanskoj ligi, pioniri i polaznici škole odbojke. Jučerašnjoj promociji prisustvovali su i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton i članovi Gradskog veća Vaš Tibor i mr Vojislav Matić. Prisutne učenike, mlade odbojkaše i goste pozdravio je direktor škole, mr Halai Zoltan. 
 
      
 
Nakon osvajanja bronzane medalje za našu reprezentaciju na nedavno završenom svetskom prvenstvu, popularnost odbojkaškog sporta je u uzlaznoj putanji. Na to je ukazao i predsednik zrenjaninske Skupštine, ističući da biti treći u svetu u bilo kojoj disciplini predstavlja ogroman uspeh i da to treba da bude podstrek za dečake i devojčice da se što više bave sportom, a manje vremena provode za kompjuterom. 
- Treba, naravno, koristiti i kompjuter, ali je sportski teren nešto što je izuzetno važno, jer se na taj način stvara zdrav organizam. Da je više mladih posvećeno sportu i razvijanju sportskog duha, ne bi se događale u zemlji nemile scene i nasilje kakvo smo pre nekoliko dana videli u Beogradu – rekao je Marton i poželeo mladim odbojkašima da uspešno nastave dugu i bogatu tradiciju koju ovaj sport ima u našem gradu. 
 
 
Direktor mužljanske škole Halai Zoltan ocenio je značajnim otvaranje terena i škole odbojke, jer je ulaganje u decu ulaganje u budućnost. On je rekao da škola, u kvalitetnoj sali za fizičko vaspitanje, nudi mogućnost organizovanog bavljenja različitim sportovima – malim fudbalom, rukometom, karateom, tekvondom, a od sada i odbojkom.
- Takođe moram da istaknem i da je naša škola, koju pohađa oko 850 učenika i u kojoj se nastava odvija na dve lokacije, najveća dvojezična škola u Banatu. Podjednak broj učenika pohađa nastavu na srpskom i mađarskom jeziku. Deca se međusobno druže, uče oba jezika, i u ovoj sredini to predstavlja veliko bogatstvo – rekao je mr Halai Zoltan.