Sanacija puta u glavnoj ulici u Lukinom Selu

U Lukinom Selu izvode se radovi na sanaciji puta u glavnoj – Ulici Maršala Tita. Tim povodom to naseljeno mesto obišao je danas zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić koji je istakao da je put u toj ulici bio izuzetno oštećen, te da je njegova sanacija bila preko potrebna.
-Put je bio u takvom stanju da je zaista pričinjavao veliki problem za stanovnike Lukinog Sela. Uspeli smo da sada, pred zimu, skinemo asfalt i proširimo postojeći put, dok će stari asfalt biti iskorišćen za izradu podloge. Verujem da će to stvoriti bolje uslove za saobraćaj u ovom delu sela, a prilivom sredstava iduće godine očekujemo da će put u glavnoj ulici potpuno biti završen. Ovo je bio urgentan posao jer je bezbednost saobraćaja bila ugrožena – rekao je Kaurić.

 

 


Predsednik Mesne zajednice Lukino Selo, Ištvan Mesaroš naveo je da su meštani na loše stanje puta ukazivali  još pre više od dve godine. Problem je, kaže, posebno došao do izražaja od kada je pušten u saobraćaj put od Lukinog Sela do Mužlje, zbog čega je u glavnoj ulici došlo do intenziviranja saobraćaja.  
- Kroz selo prolazi duplo više vozila, a ulica je potpuno uništena. Bilo bi dobro da se ovo što pre sanira i da nam glavna ulica dobije novi izgled, a saobraćaj da se normalno odvija – rekao je Mesaroš napominjući da je put u Maršala Tita izgrađen pre više od četrdeset godina, a da ozbiljnija rekonstrukcija nikada nije rađena.
- Zbog rupa i uništenog puta mnogi vozači su zaobilazili glavnu ulicu, zato su nam i okolne ulice oštećene. Mi smo tako blizu grada, a izgleda da smo tako daleko – dodao je Mesaroš.