Tražiće se pomoć republičke Vlade u rešavanju problema IPOK-a

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, najavio je danas, nakon sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave, odbornickih grupa, sindikata, anketnog odbora i radnika IPOK-a da će se početkom naredne nedelje obratiti Vladi Republike Srbije sa predlogom da se što pre reši slučaj te zrenjaninske fabrike.

 


- Mi smo već dosta toga uradili u slučaju IPOK-a, ali smo došli u situaciju da se zajedno moramo obratiti republičkoj Vladi, sa predlogom da se hitno reši problem, odnosno da se opredeli način rešavanja problema. Po nama, on može biti da se imenuje predstavnik državnog kapitala koji bi upravljao IPOK-om za vreme dok se ne reši pravno-formalni status ovog preduzeća, čime bi se omogućilo da se pokrene proizvodnja i iskoristi kampanja branja kukuruza, jer poznato je da od nje zavisi i proizvodnja u IPOK-u, kome je kukuruz strateška sirovina za proizvodnju skroba – rekao je Vasin, koji očekuje da će već početkom naredne nedelje biti primljeni u Vladi Republike Srbije, kao zajednička delegacija, ili će predstavnici Vlade Srbije doći u Zrenjanin.

 

      


- Nakon toga, po mom mišljenju, relativno lako ćemo postići dogovor o načinu pokretanja proizvodnje, jer smatram da to nije izrazito veliki problem, s obzirom da se radi o preduzeću koje je profitabilno i koje ima tržište. Međutim, u ovom momentu zaista je došlo do nekoliko isprepletanja činjenica u slučaju IPOK-a, a to je formalno - pravni status, status vlasništva i određene radnje koje preduzima MUP, a sve to otežava način rešavanja. Samo je potrebno opredeliti jasan pravac i to ćemo odraditi sledeće nedelje – dodao je Vasin nakon današnjeg sastanka u Zrenjaninu.