Zrenjaninke na manifestaciji u Somboru, povodom Međunarodnog dana seoskih žena

Izložbom stvaralaštva seoskih žena Vojvodine u Somboru, Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Zavod za ravnopravnost polova i ove godine su obeležili Мeđunarodni dan seoskih žena, 15. oktobar. U hali ''Mostonga'', zajedno sa 135 vojvođanskih seoskih ženskih udruženja, našle su se i članice sa teritorije našeg grada. Žene iz Belog Blata, Jankov Mosta, Botoša, Elemira, Aradca, Perleza i Tomaševca prikazale su svoje umeće, rukotvorine i kolače, razmenile iskustva sa koleginicama iz ostalih delova Vojvodine i prisustvovale pratećim programima manifestacije – smotri folklora,  izložbi fotografija ''Žene na selu'' i  okruglom stolu. Uz njih, bile su prisutne i načelnica Srednjebanatskog upravnog okruga Tanja Dulović i Ljiljana Babović, zaposlena u Gradskoj upravi Zrenjanin na poslovima rodne ravnopravnosti.
 
      

Na otvaranju manifestacije, obratili su im se potpredsednica Narodne skupštine Republike Srbije Gordana Čomić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Saša Dragin, pokrajinski sekretar za rad zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, a manifestaciju je otvorio predsednik vojvođanske vlade, dr Bojan Pajtić, koji je i pokrovitelj iste.
 
      
 
Na okruglom stolu sa temom ''Žene na selu – politike i prakse'', direktorica Zavoda za ravnopravnost polova Vesna Šijački predstavila je knjigu -  istraživanje dr Marine Blagojević ''Žene na selu u Vojvodini'' u izdanju ove institucije, a pokrajinski sekretar Miroslav Vasin i pomoćnica za ravnopravnost polova Anita Beretić predočili su planove za naredne poteze Sekretarijata koji za cilj imaju poboljšanje i osnaživanje položaja seoskih žena u Vojvodini.