Inicijativa o formiranju Fonda solidarnosti

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Aleksandar Marton, inicirao je hitno formiranje Fonda solidarnosti, kao jednu od preko potrebnih mera pomoći radnicima zrenjaninskih preduzeća koja trenutno ne rade, te kao koraku ka prevazilaženju ekonomske krize u finansijski teškoj godini.
 
U težnji razvitka solidarnosti, novoformirani Fond zaštitio bi radnike koji su na korak od ostajanja bez posla, i obratili su se za pomoć Gradskoj upravi, koja mora iznaći način da zaštiti zrenjaninsku privredu i zaposlene u njoj. Teška situacija kulminirala je štrajkovima nezadovoljnih radnika, organizovanih na zrenjaninskim ulicama, a formiranjem Fonda solidarnosti Grad Zrenjanin doprineo bi borbi za pravo na rad svakog građanina, kao preduslova egzistencije u svakom društvu.
 
Predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Aleksandar Marton, organizovaće u sklopu inicijative, niz sastanaka sa predstavnicima sindikata i štrajkačkih odbora, kako bi se zajednički došlo do dogovora oko najboljeg modaliteta pomoći, kojim bi zaposleni u posrnulim zrenjaninskim preduzećima bili zadovoljni, i koji bi premostio period do vraćanja radnika na svoja radna mesta.
 
Aleksandar Marton ocenio je da je osnivanje Fonda solidarnosti prioritet Gradske uprave Zrenjanina, jer je u interesu zaštite osnovnih ljudskih prava građana našeg grada, što je ujedno i jedan od osnova za miran i stabilan život u Zrenjaninu.