NIS ulaže u Zrenjanin

Predstavnici Naftne industrije Srbije obišli su danas u Zrenjaninu ženski odbojkaški klub "Klek" i tom prilikom prisustvovali treningu tima.
Ova kompanija je u sklopu Sporazuma sa Gradom Zrenjaninom podržala aktivnosti kluba u ovoj godini, a podrška "Kleku" deo je korporativnog programa "Saradnja radi razvoja" preko kojeg NIS želi da postane aktivniji učesnik u razvoju zajednice u kojoj posluje.
Izvršni direktor NIS-a Predrag Radanović kazao je da su u cilju proširivanja dobrih odnosa sa lokalnom samoupravom, a u dogovoru sa gradonačelnikom Zrenjanina i njegovim saradnicima, dogoveni projekti za koje je kompanija želela da uloži novac.
- Jedan od projekata jeste i sport, odnosno ženski odbojkaški klub "Klek", to smo učinili jer smo čuli za njihovu lošu finansijsku situaciju. NIS želi da uloži u sport jer želimo da razvijemo zdravu naciju, takmičarski duh, jednostavno, svi dobri sportisti jesu uzor mladih naraštaja. Prepoznali smo. naime, našu važnu ulogu u razvoj mladih talenata preko sporta – kazao je Radanović.
Gradonačelnik Mihajlov istakao je da je današnja poseta plod dugotrajne i dobre saradnje između NIS-a i Grada Zrenjanina.

 


- NIS je u proteklom periodu ulagao značajna sredstva u naš grad, pokazao se kao socijalno odgovorna kompanija. Donacije zrenjanskom sportu nnogo nam znače posebno u ova teška vremena i oskudici u kojoj živimo, a sport je važan za Zrenjanin. Očekujemo da nam sport to vrati dobrim rezultatima – kazao je dr Mihajlov.   


Na osnovu Sporazuma koji je Grad Zrenjanin potpisao sa NIS-om, u toku ove godine dobijeno je:

-    3 miliona dinara za Fond za stipendiranje talentovanih studenata i đaka
-    milion dinara za ženski odbojkaški klub "Klek - Banat"
-    milion dinara za rukometni klub "Proleter"
-    milion dinara košarkaškom klubu "Proleter"
-    500.000 Dnevnom centru "Alternativa"
-    500.000 dinara za "Sigurnu kuću"
-    3 miliona dinara donacija Crvenom krstu Zrenjanina, odnosno paketi hrane i higijene za korisnike materijalnog obezbeđenja porodice sa evidencije Centra za socijalni rad Zrenjanina.