Dodeljena priznanja "Kapetan Miša Anastasijević"

Dr Mileti Mihajlovu, gradonačelniku Grada Zrenjanina uručeno je danas priznanje “Kapetan Miša Anastasijević” za doprinos razvoju industrijskih zona.
To priznanje dodeljuju Privredna komora Vojvodine, Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada i agencija Media Invent, u okviru projekta “Put ka vrhu”.
Povelju i Medaljon uradio je akademski vajar Ljubiša Mančić iz Beograda, a dodeljuje se najboljima u 2010.godini sa područjaRegionane privredne komore Zrenjanin, u različitim kategorijama privrednog preduzetništva i stvaralaštva.
Priznanje za najbolje preduzeće pripalo je Fabrici ulja “Banat” iz  Nove Crnje, dok je priznanje za doprinos razvoju lokalne samouprave dodeljeno Milivoju Vrebalovu, predsedniku opštine Novi Bečej.
 
 
Priznanja su uručena i preduzeću Matijević agrar-”Zlatica”, Draganu Vidakoviću vlasniku “Impela” iz Zrenjanina, JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin, kao i preduzećima “Gomeks”, “Šinvoz, Opštoj bolnici “dr Đorđe Jovanović” i Tehničkom FAkultetu “Mihajlo Pupin” iz Zrenjanina.
Među nagrađenima je i Sajam “Inokop” kojeg organizuje Regionalna privredna komora Zrenjanin, Radomir  Šimšić,vlasnik firme “Elektrik”, Ribarsko gazdinstvo “Ečka” iz Lukinog Sela, Brankica Bokan iz preduzeća “Mrkšićevi salaši” Srpski Itebej.
Policijska uprava Zrenjanin i načelnik Bojan Marković, nagrađeni su za profesionalizam u sektoru  bezbednosti, a Nikola Božović, Novinar Radio -Televizije Srbije- RTS za dugogodišnje angažovano informisanje
Nagrade su uručene i Milani Zlokas, direktorki “Luksol farmacije” Zrenjanin, Hotelu “Vojvodina”, kao i Domu zdravlja Sečanj, zrenjaninskoj Muzičkoj školi “Josif Marinković” i Auto moto društvu “Petar Drapšin”Zrenjanin.
 
 
Nagrađeni su i njegova Ekselencija Ambasador Sirije u Srbiji dr Majed Shadoud, za doprinos razvoju saradnje naroda Srbije i Sirije i dr Aleksandru Gruboru ,prodekanu za nastavu Ekonomskog fakulteta u Subotici i Srđanu Samardžiću ,upravniku Carinarnice Subotica.
Projekat "Put ka vrhu" nastao je pre deset godina, sa osnovnom idejom vrednovanja i afirmacije privrednog stvaralaštva Srbije.
Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" jedno je od najuglednijih privrednih priznanja u Srbiji i dodeljuje se svake godine na nivou regionalnih privrednih komora, kao i Republičko priznanje u Matici Srpskoj u Novom Sadu.
Odluku o dodeli priznanja ove godine doneo je žiri kojim predsedava prof.dr Ilija Ćosić, 
dekan Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad, a kogačine istaknuti privrednici, novinari, profesori.