Građani "Zelenog polja" zahtevaju pijacu

Zbog brojnih pritužbi građana Mesne zajednice "Zeleno polje", zamenik gradonačelnika Goran Kaurić posetio je  improvizovanu pijacu u tom naselju gde se okupio i veći broj građana.
- Dobili smo peticiju sa preko hiljadu potpisa građana koji su zatražili da im se omogući pristojna pijaca. Upravo sam imao priliku da porazgovaram sa građanima, ali i ljudima koji ovde prodaju na neadekvatnim, improvizovanim tezgama – rekao je Kaurić, napominjući da bi u rešavanje problema trebalo da se uključi i mesna zajednica.

 

 

- Ovde je i direktor "Pijaca i parkinga" i mislim da ćemo uspeti da nađemo rešenje koje će u kratkom roku zadovoljiti bar minimum higijensko – tehničkih uslova, a s druge strane i potrebe velikog broja stanovnika ovog dela grada. Gradska pijaca je poprilično udaljena odavde i to je jedan od uslova za rešаvanje – kazao je Kaurić.
Borivoje Đuranović, jedan od prodavaca, kaže da su zatražili da im se omogući rad na privremenoj pijaci, a da im do tada omoguće prodaju na postojećim, improvizovanim tezgama.
 

 


- Ovde gde smo sada, inspekcija nam ne dozvoljava da radimo, ima nas petnaestak prodavaca, ali se mnogi plaše komunalne ispekcije i policije i ne dolaze, a imamo 1.062 potpisa građana kojima je pijaca potrebna  – kazao je Đuranović.
Direktor JKP "Pijace i parkinzi", Borivoje Doroslovački kaže da je upoznat sa peticijom građana kojima je pijaca zaista neophodna.
- Mi smo spremni da ustupimo desetak tezgi, ali, ukoliko za to postoji odluka mesne zajednice, ili odluka lokalne samouprave, jer to ne možemo učiniti samoinicijativno – rekao je Doroslovački.