NIS opremio informatički kabinet škole u Mužlji

Zahvaljujući donaciji Naftne industrije Srbije (NIS), osnovna škola “Servo Mihalj” u Mužlji prvi put je dobila informatički kabinet, opremljen sa sedam računara, lap-topom i štampačem, što će olakšati svakodnevnu nastavu učenicima i nastavnicima.
Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov istakao je da se NIS i ovoga puta pokazala kao društveno odgovorna kompanija i da je, posle svega što je već urađeno, došao red i na školu u Mužlji i donaciju računara koji će koristiti školi i popuniti prazna mesta u informatičkom kabinetu, na dobrobit dece.

  


Savetnik generalnog direktora te kompanije, Branko Radaković, istakao je da NIS ima sporazume sa desetak gradova i opština na teritoriji Srbije, a da su to uglavnom gradovi u kojima ostvaruju svoju delatnost i gde imaju i najveći broj zaposlenih.
- Jedan od tih gradova je i Zrenjanin koji je za nas izuzetno značajan, posebno jer je to grad u kojem je postojao "Naftagas" kao deo kompanije. Mi smo kroz te sporazume sa gradovima predvideli da deo sredstava preusmerimo na ovakve i slične programe. Ovaj program se odnosi na razvoj mladih talenata i promociju školstva, a osim toga mi podržavamo sport i kulturne manifestacije i u drugim gradovima. Mislimo da je to najbolji način saradnje naše kompanije i grada – rekao je Radaković.