Promovisana kampanja ''Svi u školu, budućnost za sve''

Savez učitelja Republike Srbije, CIP - Centar za interaktivnu pedagogiju i Centar za obrazovne politike, uz podršku Fonda za otvoreno društvo i u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije (Projekat ''Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou''- Dils) pokreće kampanju ''Svi u školu, budućnost za sve'', kojom se podržava obrazovna inkluzija zasnovana na Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije iz 2009. godine.
 
Tim povodom je, u petak, 11. februara, u zrenjaninskoj OŠ ''Servo Mihalj'' održana konferencija za novinare, s ciljem promovisanja kampanje. Prisutnima se obratila Jasmina Hajder, lokalna koordinatorka kampanje. 
 
 
Ona je, između ostalog, navela da je izveštavanjem sa ove konferencije dat  doprinos ostvarivanju cilja kampanje – povećanju dostupnosti i poboljšanja kvaliteta obrazovanja za svu decu, a naročito za decu kojoj je potrebna društvena podrška. Cilj konferencije bio je i uspostavljanje saradnje sa lokalnim koordinatorom, radi dogovora o sprovođenju medijske kampanje.