Gradonačelnik u poseti "Pompei"

Gradonačelnik dr Mileta Mihajlov i njegov pomoćnik Predrag Stankov obišli su proizvodne pogone italijanske kompanije "Pompea", smeštene u zrenjaninskoj industrijkoj zoni Bagljaš.
Mihajlov je istakao da je ta kompanija primer kako se u dobrom poslovnom okruženju Zrenjanina može uspešno razvijati jedna kompanija.
 

 

- "Pompea" je pokrenula nove kapacitete, počela je sa radom nova farbara, planiraju i da razvijaju nove proizvodne pogone i zapošljavaju nove radnike, a to i jeste prioritet lokalne samouprave i naravno da ćemo učiniti sve što je u našoj mogućnosti da im u tome pomognemo – rekao je gradonačelnik, napominjući da je pozitivno poslovno iskustvo "Pompee" u našem gradu najbolja reklama za buduće investitore.
Direktorka sektora za ljudske resurse u „Pompei”, Aleksandra Jakšić, kazala je da je to preduzeće u poslednjih mesec i po dana otvorilo 110 novih radnih mesta u Zrenjaninu, i da je do kraja ovog meseca planirano zapošljavanje još 20 radnika.

 


- Ovih dana, takođe, sa lokalnom samoupravom trebalo bi da počnu pregovori o izgradnji nove hale. "Pompea" bi, naime, trebalo da proširi svoje proizvodne kapacitete i do juna naredne godine otvori još jednu halu – rekla je ona.
Aleksandra Jakšić je istovremeno podsetila da je zrenjaninska fabrika specijalizovana za izradu ženskih hula-hop čarapa, kao i da, sem u najvećem banatskom gradu, "Pompea" ima pogone i u Brusu, gde zapošljava oko 500 radnika.