Izgradnja vodotornja i kanalizacije u Tomaševcu

Predsednik Saveta Mesne zajednice Tomaševac Nenad Nikolić svečano je predao tehničku dokumentaciju za izgradnju vodotornja u tom mestu direktoru JKP „Vodovod i kanalizacija“ Miloradu Bjelogrliću.
-Zahvaljujući sredstvima koje smo dobili iz Pokrajine, završen je glavni projekat za izgradnju vodotornja u Tomaševcu i novih izvorišta, a biće zamenjen i deo cevi u mreži. Reč je o investiciji čija je ukupna vrednost oko 25 miliona dinara. Poznato je da Tomaševac ima problema sa gasom u vodi, a ova investicija će to otkloniti i stabilizovati vodosnabdevanje – rekao je Nenad Nikolić naglasivši da će za petnaestak dana biti završen i projekat izgradnje kanalizacije u Tomaševcu.
- Osim toga, dobićemo i „mokro polje“ za prečišćavanje osoke, po prekograničnom projektu koji Grad Zrenjanin ima sa rumunskim partnerima – rekao je Nikolić.
 
 
 
Konferenciji za novinare koja je organizovana tim povodom prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Goran Kaurić koji je rekao da je postignut dogovor između MZ Tomaševac i JKP «Vodovod i kanalizacija» o tome da ubuduće nosilac investicije bude to javno preduzeće.
- To će se odnositi na rekonstrukciju i izgradnju vodotornjeva, rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u naseljenim mestima i mesnim zajednicima, što je izuzetno važno jer je to preduzeće maksimalno stručno i opremljeno za te poslove – rekao je Kaurić.
Direktor «Vodovoda», Milorad Bjelogrlić kazao je da nije reč samo o investicijama u Tomaševcu.
- Mesne zajednice ne mogu biti investitor, niti po kadrovima, niti po bilo čemu drugom, mislim da sada krećemo u dobrom pravcu, da se svi poslovi koji se tiču vodosnabdevanja rade preko «Vodovoda i kanalizacije» - rekao je Bjelogrlić.