Počelo asfaltiranje ulica i u selima

Obimni radovi na asfaltiranju ulica u gradu i naseljenim mestima, započeti još u januaru, intenziviraju se s prvim prolećnim danima. Radovi su počeli i u selima, a u toku je asfaltiranje ulica Tamiške, Severni prolaz i Zeleno polje u Farkaždinu. Radove su obišli Branislav Knežević, direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina.
 
 
Branislav Knežević podsetio je da se radi o programu asfaltiranja više od 50 ulica, koji se finansira sredstvima Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i budžeta Grada Zrenjanina u ukupnom iznosu od 320 miliona dinara. 
- Obišli smo radove u Perlezu i Knićaninu, sada smo u Farkaždinu, gde se asfaltiraju dve ulice, investiciona vrednost radova je oko 15 miliona dinara, slede radovi u Lukinom Selu i Zlatici, pa ponovo u Zrenjaninu – rekao je Knežević i dodao da su radovi u Farkaždinu značajni ne samo zbog dva kilometra novog asfalta, već i što će on povezati neke delove sela do kojih se do sada teško stizalo, naročito pri lošim vremenskim uslovima. 
 
 
Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton rekao je da se približavanje neke sredine evropskim standardima ogleda i u procentu asfaltiranih ulica, pa je, s te strane, značaj projekta čija je realizacija u toku, višestruk.
- U urbanim delovima Zrenjanina situacija je svakako bolja nego u okruženju, pa je ovo prilika da se popravi situacija i u selima i poboljša saobraćajna infrastruktura. Želimo da pokažemo stanovnicima naših sela da su i oni stanovnici Grada Zrenjanina, da je Grad Zrenjanin od Čente do Melenaca i od Tise do Kleka, i da brinemo o svih 132 hiljade njegovih stanovnika – poručio je Aleksandar Marton. 
 
 
Asfaltiranje ulica u svom selu pozdravio je i Vasa Jovanov, zamenik predsednika Saveta MZ Farkaždin. On je istakao da će, nakon asfaltiranja pomenutih ulica u ovom selu 80% ulica imati asfaltnu podlogu. 
- Preostalo je za asfaltiranje još nekoliko poprečnih ulica, a razgovarali smo i o mogućnosti osposobljavanja jedne obilaznice oko sela u dužini od oko 500 m, kojom bi se kretale poljoprivredne mašine. U toku godine uradili bi projekat za ovaj put, pa ako bude bilo finansijskih sredstava za njegovu realizaciju, to će biti naredna investicija u selu – rekao je Jovanov. 
 
Radove u Farkaždinu izvode radnici predzeća "Vojvodinaput" AD iz Zrenjanina.