''Sat za našu planetu'' - 26. marta od 20:30 - 21:30

Srbija se i ove godine pridružuje globalnoj akciji - gašenje svetla na jedan sat - "Sat za našu planetu". Akcija će biti realizovana u subotu, 26. marta, u periodu od 20:30 do 21:30 čas, po lokalnom vremenu. Stotine miliona ljudi, u više od 120 država, solidarno će u tom terminu isključiti svetla, a organizator čitavog događaja je WWF - Svetski fond za prirodu.
 
 
Od malih ostrvskih nacija u južnom Pacifiku do gusto naseljenih gradova Amerike, pojedinci, kompanije i Vlade iz svih krajeva sveta ujediniće se u najvećem globalnom događaju kada "Sat za našu planetu" počne da kruži zemaljskom kuglom, izražavajući tako svoj stav o problemu klimatskih promena.
 
I ove godine "Satu za našu planetu" pridružiće se mnogi gradovi u Srbiji.
 
Akciju "Sat za našu planetu" u Srbiji zvanično su podržali  Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Kabinet potpredsednika vlade za evropske integracije, Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Gradska uprava Grada Beograda- Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Gradska uprava za zaštitu životne sredine - Grad Novi Sad. Učešće gradova i opština će zvanično biti potvrđeno do 21. marta 2011. godine. Prošle godine u akciji je učestvovalo više od 40 gradova i opština, a budući da je interesovanje za učešće u akciji veliko, ove godine očekuje se još veći broj učesnika. Među njima naći će se i brojne NVO, kompanije i pojedinci.
 
Na naslovnoj strani sajta Grada Zrenjanina postavljen je baner sa najavom akcije i vremenom preostalim do njenog početka. Baner je istovremeno i link ka stranici koja prati sva dešavanja vezana za akciju, a Grad Zrenjanin će, kao i prethodne dve godine, uzeti konkretno učešće u samoj akciji.