Srđan Bogaroški novi generalni sekretar Sportskog saveza grada

Bivši vaterpolista zrenjaninskog "Proletera", trener i član uprave ovog plivačkog i vaterpolo kluba, Srđan Bogaroški, novi je generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina, saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare. On je na ovoj funkciji nasledio Sinišu Marinca, koji je postavljen na mesto v.d. direktora novoosnovane javne ustanove "Sportski objekti".
 
Novinarima su se obratili član Gradskog veća Grada Zrenjanina zadužen za oblast sporta, Vojislav Matić, predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza, Vojislav Tabački, i sam Srđan Bogaroški. Matić je rekao da je, u procesu transformacije sporta u gradu, osnovana ustanova za upravljanje sportskim objektima, formiran Odsek za sport pri Gradskoj upravi, pa će u tom svetlu određene organizacione promene pretrpeti i Sportski savez. 
 
 
Novoimenovani generalni sekretar Sportskog saveza, Bogaroški, rekao je da će ovaj Savez svoje aktivnosti usmeravati ka realizaciji strategije sporta u Republici Srbiji, da će delovati savetodavno, raditi na poboljšanju ekonomskih i materijalnih uslova rada sportista, trenera i klubova u gradu, stipendiranju sportista.
- Savez će izraditi kriterijume za prijem ili isključenje iz organizacije, kao i za praćenje rada i rezultata članica Saveza, i to će se raditi u saradnji s Odsekom za sport. U saradnji s ustanovom "Sportski objekti" predlagaće način korišćenja sportskih objekata i resursa na teritoriji Grada Zrenjanina. Ono što je novo u radu biće aktivno učešće u izradi projekata iz oblasti sporta i konkurisanju za njihovu realizaciju na lokalnom, pokrajinskom, republičkom i međunarodnom nivou. I dalje ćemo biti na usluzi klubovima, kada je u pitanju knjigovođstvo i računovodstvo, kao i do sada, besplatno. Pristupićemo i formiranju elektronske baze podataka, kako bi mogli jedinstveno da pratimo sportski i zdravstveni razvoj svih sportista, bez obzira na generaciju, kategoriju ili oblast sporta – istakao je Bogaroški. 
 
 
Vojislav Matić podsetio je da će Zrenjanin u ovoj godini biti domaćin dva značajna međunarodna takmičenja – evropskog prvenstva u rvanju za juniore i dela takmičenja seniorskog odbojkaškog prvenstva Evrope za žene. On je dodao je da su u toku aktivnosti koje sprovode Gradsko veće i Odsek za sport Gradske uprave, a tiču se konkursa za finansiranje programskih aktivnosti sportskih klubova, plata trenera i organizovanje sportskih manifestacija. 
- Na konkurs se prijavilo oko osamdeset sportskih organizacija iz grada, a budžetom je za sve navedene stavke konkursa planirano oko 48 miliona dinara. Takođe, konkursi za određene projekte čiji značaj grad prepozna, biće otvoreni tokom cele godine i postoji mogućnost i dodatnog finansiranja – naveo je Matić.