Akademija fudbala ''Bambi'' - rasadnik budućih asova

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, sa saradnicima, priredio je prijem za tri najmlađe generacije Akademije fudbala "Bambi" iz Zrenjanina. Povod za ovaj prijem su uspesi malih fudbalera u nedavno završenoj Mini-maksi ligi Srbije, u kojoj je generacija igrača "Bambija" rođenih 2002. godine osvojila prvo mesto, generacija 2003. godišta drugo, dok je generacija 2001. godišta zauzela treće mesto. 
 

 
U borbi za zlato, fudbaleri "Bambija" 2002. savladali su ekipu beogradskog "Petlića", dok je treće mesto, u konkurenciji devet ekipa, osvojila "Sloboda Point" iz Užica. U ovoj kategoriji Zrenjaninci su bili ubedljivi u sve četiri odigrane utakmice i postigli ukupno 19 golova, dok su primili svega tri.
 
Pozdravljajući ovaj uspeh za tri ekipe kluba koji egzistira tek oko dve godine, predsednik zrenjaninske Skupštine rekao je da je, bez obzira na sve sportske uspehe koji Zrenjaninci postižu u poslednje vreme, fudbal nešto što je u tradiciji grada i "najvažnija sporedna stvar na svetu".
- Voleo bih da, kada ova generacija stasa, ponovo u Zrenjaninu imamo kvalitetan prvoligaški fudbal i Gradska uprava želi da pozdravi napore ove fudbalske škole i rezultate koje postiže. Naša pomoć u materijalnom smislu nije velika, ali i ovim gestom želimo mladim fudbalerima i njihovim trenerima da ukažemo da stojimo uz njih i pratimo njihov rad – rekao je Aleksandar Marton.
 
      
 
Prijemu su prisustvovali i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Srđan Bogaroški i član Gradskog veća zadužen za sport Vojislav Matić, koji je podsetio da u okviru "Bambija", na terenima SC "Gradnulica" trenira oko 120 mališana.
- Sport je nešto u čemu možemo da se merimo sa svetom, i trenutno ne vidim oblast u kojoj bi Zrenjanin mogao tako ravnopravno da se nosi sa drugim sredinama i da dokazuje superiornost nad drugim gradovima u Vojvodini i Srbiji. Tako je i po tradiciji i po rezulatima koji se beleže godinama unazad, a ovi dečaci nastavljaju istim putem – naglasio je Matić. 
 
      
 
Jedan od trenera u Akademiji "Bambi", Vladimir Narančić, kaže da su na putu do medalja na nivou Srbije savladane i neke ekipe koje imaju prvoligaške selekcije, kao i da su deca prikazala odličnu igru i zavidno fudbalsko znanje, s obzirom da se radi o mališanima uzrasta 7-10 godina.
 
Osnivači Akademije "Bambi" su naši poznati fudbaleri Darko i Zoran Tošić – Bambi.