Ambasadorka Indije posetila Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov, primio je ambasadorku Indije u Srbiji, Njenu Ekselenciju Nengča Louvum Mukopadhaja, u Gradskoj kući u subotu, 7. maja. Jedan od povoda za ovaj susret bila je 150. godišnjica rođenja indijskog Nobelovca Rabindranata Tagorea, kao i nedavno učešće profesorke Zrenjaninske gimnazije Aleksandre Maksić na naučnom skupu posvećenom ovom pesniku i misliocu u Bangladešu. Profesorka Maksić istog dana je u baroknoj sali Gradske kuće održala prezentaciju o gostovanju, koje je finansijski podržala indijska diplomatija. 
 
     
 
- Impresionirana sam arhitektonskim nasleđem i kulturnim ustanovama koje smo posetili – izjavila je, posle obilaska grada, ambasadorka koja je na službi u Srbiji godinu i po dana. Ona je domaćinima poklonila primerke monografije o Tagoreu, kao i promo-materijal o poslovnoj saradnji. Postoji mogućnost – dodala je ona – da se o trošku indijske Ambasade u ovoj zemlji organizuje edukacija na engleskom jeziku o privlačenju stranih investicija za osobe koje se bave ovim poslom. Gradonačelnik dr Mihajlov upoznao je ambasadorku sa mogućnostima koje investitorima nude zrenjaninske industrijske zone.
 
      
 
Prijemu je prisustvovala i Aranka Balint iz zrenjaninskog Istorijskog arhiva, koja je gošći iz prijateljske zemlje predstavila najvažnije pojedinosti iz istorije grada. Odlomke iz Tagoreovih dela na prezentaciji su čitali glumac Miljan Vuković i učenici Gimnazije, a uspešnoj organizaciji programa doprinele su profesorke Svetlana Gvozdenović Todorović i Snežana Mićić.