Asfaltiranje ulica u Ečki

Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić i predesdnik Skupštine grada Aleksandar Marton obišli su u petak radove na asfaltiranju ulice Unirea, u naseljenom mestu Ečka.
Tom prilikom Kaurić je podsetio da Unirea jedna od najvećih ulica u tom naseljenom mestu, te da su stanovnici koji u njoj žive imali velikih problema, posebno u vreme padavina.
- Radovi su počeli, mašine su na terenu i nadam se da će ovaj posao biti vrlo brzo i završen. Ove godine urađena je i Kumanovska ulica u Ečki, kao i deo Radničke, a nadamo se da ćemo ubrzo krenuti sa radovima i u Ličkoj ulici – rekao je on napominjući da će time jednim delom biti rešeni problemi građana ovog mesta.

 


Obilazeći radove, Aleksandar Marton je ukazao da teritoriju grada Zrenjanina ne čini samo urbani deo, te da se stoga moraju razvijati i naša sela.
- Nedavno smo u Farkaždinu rekli da je i on Zrenjanin, pa evo i Ečka je Zrenjanin. Vidimo da je život u selima manje kvalitetan nego u gradskim mesnim zajednicama i zato je bilo potrebno da niz ulica u našim naseljenim mestima bude asfaltiran. Radovi u ulici Unirea i Ličkoj su velika stvar, jer je neoprostivo da u 21.veku ulice budu neasfaltirane, i to je trebalo biti učinjeno još pre 20 godina. Lokalna vlast Zrenjanina pokušava da održi nivo razvoja koji je kvalitetan i koji stremi ka Evropskoj uniji i nadam se da će kvalitet života stanovnika ove dve ulice biti, u velikoj meri, kvalitetniji u narednom periodu – rekao je Marton.  

 


Direktor "Direkcije za gradnju i uređenje grada" Branislav Knežević, rekao je da je reč o nastavku asfaltiranja ulica iz sredstava Fonda za kapitalna ulaganja u okviru programa od 57 ulica.
- Pre otprilike mesec i po dana smo posetili Ečku i videli veliko nezadovoljstvo ljudi koji žive u ulici Unirea, tako da je JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" iznašla sredstva i započinjemo radove i u ovoj ulici, pored Ličke ulice, koja se finansira iz sredstava Fonda. Vrednost investicije u ulici Unirea je oko 15 miliona dinara, u Ličkoj oko 3 miliona dinara, dok je ukupna vrednost projekta od 57 ulica negde oko 320 miliona dinara. Gledali smo da ta sredstva budu ravnomerno raspoređena, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima. Radovi će, na opšte zadovoljstvo stanovnika Ečke, biti brzo gotovi, a do početka septembra ćemo završiti kompletan projekat – naveo je Knežević.