Juniorke Srbije iz Zrenjanina na SP u Peru

Odbojkašice Srbije igraće na Svetskom prvenstvu za juniorke koje će se igrati u Peruu, a vizu za SP "overile" su na sinoć završenom kvalifikacionom turniru u Zrenjaninu. Naše devojke poražene su u poslednjem meču turnira protiv vršnjakinja iz Poljske 3:2, ali su se kvalifikovale za šampionat u Peruu kao najbolji drugoplasirani tim iz evropskih kvalifikacija. Prethodno su u Zrenjaninu igračice Srbije savladale ekipe Portugalije, Grčke i Crne Gore, sve maksimalnim rezultatom 3:0. 
 
 
Petodnevni turnir u novoj sportskoj dvorani u Zrenjaninu protekao je u znaku Poljakinja, koje su odlučujući meč protiv naše reprezentacije dobile nakon puna dva sata igre i mnogo rezultatskih preokreta. Naš grad bio je dobar domaćin turnira, a lepo je bilo na ulicama tokom ovih nekoliko dana videti reprezentativke iz pet zemalja, koje su sa takmičenja, nadamo se, ponele lepe utiske. 
 
Našim reprezentativkama ostaje samo da se što bolje pripreme za nastup na Svetskom prvenstvu, koje će biti održano u dalekom Peruu, od 22. do 31. jula.