Lade Nive za zrenjaninske poljočuvare

Gradonačelnik Grada Zrenjanina dr Mileta Mihajlov uručio je danas ključeve Lada Niva namenjenih poljočuvarskoj službi.
Kako je prilikom svečanog uručenja rekao, poljočuvarska služba na teritoriji Grada deluje od 2008. godine, i do sada je pokazala izuzetne rezultate, kako u pogledu sprečavanja poljskih krađa, tako i u pogledu sprečavanja stvaranja divljih deponija i požara.

 

   


- Do sada smo imali samo jedno vozilo, jednu Ladu Nivu koja je služila za celu teritoriju koju pokriva ova služba, što je svakako bilo nedovoljno. Poljočuvari su išli pešice, ili svojim prevoznim sredstvima. Danas, zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, koje je izdvojilo 4 miliona dinara, i novcem iz budžeta grada – 2 miliona dinara, uspeli smo da kupimo šest Lada Niva od kojih je četiri stihglo, i danas smo ih predali poljočuvarima. Očekujemo da će to biti potez koji će umnogome povećati efikasnost njihovog rada – rekao je gradonačelnik Mihajlov.

 

  


Sava Gažić, koordinator Poljočuvarske službe je takođe ukazao da će nova vozila doprineti boljem radu.
- Imali smo samo jednu Ladu Nivu i to nas je umnogome kočilo u rešavanju svih problema. Ovo što su Grad i Pokrajina uradili za nas je veliki korak jer su nam mnogo pomogli, s obzirom da će naši i problemi paora, zemljoradnika i građana biti rešeni sto posto. Nije isto kada se pojavi jedna Lada Niva, niotkuda, i kada našim poljima budu patrolirale sve ove Lade koje su sada kupljene. Mislim da će prekršiocima i kradljivcima to izgledati ozbiljnije i da ćemo ih umnogome u njihovim namerama ukočiti – rekao je Gažić.