Stonoteniseri ''Banata'' ekipni prvaci države

Stonoteniseri zrenjaninskog "Banata" osvojili su titulu državnog prvaka Srbije u ekipnoj konkurenciji, nakon pobede nad beogradskom "Crvenom Zvezdom", u odlučujućoj utakmici finala play-off-a, i to maksimalnim rezultatom 3:0. Ovaj veliki uspeh zrenjaninskih stonotenisera, prvi u istoriji kluba i uopšte ovog sporta u gradu na Begeju, usledio je nakon prošlogodišnjeg osvajanja vicešampionske titule i sjajne ovogodišnje sezone, tokom koje je STK "Banat" prikazao najbolju igru i potpuno zasluženo stigao do šampionskog trona. U finalnoj seriji "Crvena Zvezda" je slavila u prvom meču, 3:2, da bi potom usledile dve ubedljive pobede za našu ekipu u Zrenjaninu i Beogradu, oba puta po 3:0. 
 
 
Šampionski pehar našao se u rukama Marka Petkova, Đorđa Borčića, Uroša Gordića i Ilije Majstorovića koji su danas, sa svojim trenerima Zoranom Mulićem i Žarkom Zakićem, prisustvovali prijemu u Gradskoj upravi, priređenom u njihovu čast. 
 
Domaćini prijema, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, član Gradskog veća zadužen za sport Vojslav Matić, generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanina Srđan Bogaroški i šef Odseka za sport pri Gradskoj upravi Srđan Neškovski, čestitali su stonoteniserima "Banata" na velikom uspehu i istakli da će ovo, i pored brojnih uspeha naših sportista, verovatno biti jedina ekipna državna titula koja će ove sezone stići u Zrenjanin.
- Prvi put u istoriji ovakva titula stiže u Zrenjanin i zaista, u ime Grada Zrenjanina i celokupne lokalne samouprave, želim da mladim sportistima "Banata", trenerima i rukovodstvu kluba čestitam na ovom uspehu. Definitivno su ovi momci doprineli i širenju pozitivne slike o Zrenjaninu. Biti prvak u sportu sa dugom tradicijom i rezultatima je velika stvar i ja samo mogu da poručim i drugim ekipama, u drugim sportovima, da se ugledaju na način rada ovog kluba – istakao je Marton. 
 
      
 
- Mislim da je trenutno "Banat" iz Zrenjanina jedina ekipa iz Vojvodine koja je osvojila titulu ekipnog prvaka države u nekom sportu. Nakon prošlogodišnjeg poraza u finalu plej-of-a zaista bi šteta bila da ove godine nije osvojena titula, jer ovaj klub ima vrhunski igrački kadar, uz isti takav trenerski rad, i veoma agilnog predsednika, što je sve zajedno dovelo do ovog izuzetnog rezultata za sport u Zrenjaninu – rekao je Vojislav Matić. 
 
Dugogodišnji uspešan igrač i sada trener Zoran Mulić, presrećan je zbog osvojene titule.
- Kada smo malo analizirali šta se sve dešavalo tokom finala, stekli smo utisak da je "Crvena Zvezda", nakon prve pobede u Beogradu, prerano pomislila da je sve gotovo. Presudio je potom dobar kvalitet naše ekipe, kao posledica dugogodišnjeg uspešnog rada – naveo je Mulić i rekao da će se o daljim nastupima, na međunarodnoj sceni, dogovarati sa čelnicima kluba i lokalnom samoupravom.
 
 
Jedan od tvoraca trijumfa u Beogradu, ali i tokom cele takmičarske sezone, Đorđe Borčić, kaže da je postignut istorijski uspeh za klub, ali i za grad Zrenjanin, u kom je oduvek igrao kvalitetan stoni tenis. 
- Pokušaćemo da se dokažemo i na međunarodnoj sceni, ali i u našim pojedinačnim nastupima – naveo je Borčić.
 
Šampionska generacija STK "Banata" uspela je, eto, da stazama svojih prethodnika stigne do samog vrha u našoj zemlji. Ono što su pre mnogo godina, u nekadašnjoj Jugoslaviji, započeli Granić, Gaborov, Šari, potom nastavili Mulić, Marinac, Banjanin i mnogi drugi kvalitetni igrači, sada su, na najbolji mogući način "overili" Petkov, Borčić, Gordić i Majstorović. Još jednom im na tome čestitamo i želimo da s uspesima nastave i u pojedinačnoj konkurenciji, na evropskim i svetskim stonoteniskim scenama.