Gradonačelnik Mihajlov uputio apel Ministarstvu poljoprivrede

Povodom situacije nastale zbog nezadovoljstva poljoprivrednika i blokada koje su tim povodom organizovali širom Vojvodine, gradonačelnik Grada Zrenjanina dr Mileta Mihajlov uputio je danas apel Ministarstvu poljoprivrede da iznađe kompromisno rešenje.

 


On ujedno od poljoprivrednika očekuje da budu tolerantni i propuštaju vozila sa prioritetom, sanitet, kao i one kojima je to preko potrebno, jer, kakao je naveo, ovakav način rešavanja problema ne vodi ničemu.
- Noćas sam se vratio sa službenog puta i dočekali su me ovi događaji. Moram reći da su seljaci ti koji hrane Vojvodinu i celu državu i njima moramo posvetiti posebnu pažnju. Znam i razumem dobro njihovu muku i probleme jer se i sam bavim poljoprivredom. Takođe, znam kako je to kada se nema novca za gorivo i rezervne delove i kako je to kada se stavi kuća pod hipoteku kako bi se kupio traktor i ostala mehanizacija. Moramo sesti za sto, razgovarati, a ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da se ovaj problem reši – rekao je gradonačelnik Mihajlov koji će danas obići poljoprivrednike na barikadama kako bi još jednom čuo njihove zahteve i predloge
- Sve što bude u moći lokalne samouprave mi ćemo to i učiniti – dodao je on napominjući da je sinoć, prilikom povratka sa službenog puta, već imao kontakte sa poljoprivrednicima koji su na  Žabaljskom mostu organizovali blokade.