Uređena pijaca u Mužlji

Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić obišao je danas pijacu u Mužlji koja je nedavno uređena i stavljena u funkciju. Tom prilikom on je ukazao da su u gradu, generalno, problem pijace koje su izdvojene, odnosno koje se nalaze u seoskim, pa i gradskim mesnim zajednicama.
- Mnoge od njih nisu dovoljno uređene. Ovde, u Mužlji, pijaca je bila zapuštena, a roba se prodavala bez ikakvih sanitarnih i tehničkih uslova. Zahvaljujući ovdašnjoj mesnoj zajednici i građanima, ova pijaca sada izgleda sasvim drugačije. S druge strane, komunalni propisi su vrlo jasni, te će zbog toga i veći broj prodavaca morati ovde da prodaje svoju robu, a ne kako je to do sada bio slučaj, van pijace – rekao je Kaurić napominjući kao jedan od većih problema onaj u naselju "Zeleno polje" gde ima dosta montažnih tezgi, a koje ne ispunjavaju uslove za prodaju.

 


- Danas sam u razgovoru sa direktorom "Pijaca i parkinga" insistirao da se u što kraćem roku taj problem reši. Ovo je početak, i ja se nadam da ćemo do kraja leta uspeti da sredimo sve te izdvojene pijace  – dodao je on.   
Direktor JKP "Pijace i parkinzi" Borivoje Doroslovački kaže da se tom preduzeću obratila mesna zajednica "Mužlja" kako bi se zelena pijaca u tom naselju osposobila, te da je osposobljen sanitarni čvor i čajna kuhinja.
- Nadam se da će korisnici pijace kvalitetnije moći da obavljaju svoju delatnost. Nije reč o velikom ulaganju, ali je bitno to što je pijaca osposobljena – rekao je Doroslovački.
Katica Fazekaš, predsednica mesnog odbora DS, kaže da je ova akcija jedan od primera da su, kada postoji saradnja i dobra volja, rezultati nezaobilazni.
- Zahvalila bih se direktoru JKP "Pijace i parkinzi", Demokratskoj stranci, prodavcima i građanima koji su na bilo koji način pomogli – rekla je ona.