Čestitke Mihajlova i Martona Španovićevoj

"Od srca ti čestitamo na evropskom srebru koje za Zrenjanince ima zlatni sjaj i želimo ti da sličan uspeh ponoviš i u Londonu, za koji si već izborila pravo nastupa", poručili su našoj atletičarki Ivani Španović gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton. Povod za čestitke jeste osvojena srebrna medalja u skoku udalj, na evropskom prvenstvu za mlađe seniore, održanom u češkoj Ostravi.
 
Zrenjaninka Ivana Španović, koja nastupa za novosadsku "Vojvodinu", osim što je skokom od 6,74 m osvojila drugo mesto, uspela je da ostvari i "B" olimpijsku normu (koja iznosi 6,65 m) i obezbedi nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, 2012. godine. Španovićeva je u Ostravi postigla najbolji rezultat sezone i skočila samo 4 cm kraće od ličnog i državnog rekorda Srbije (6,78 m). Zlato je osvojila izvanredna Ruskinja Darija Klišina, skokom preko 7 metara (7,05 m), dok je bronza pripala Nemici Sosteni Moguenar, koja je skočila kao i Španovićeva, 6,74 m, ali sa slabijim drugim skokom. 
 
 
Komentarišući prvu seniorsku medalju za Španovićevu, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton ističe da još jedan izvanredan sportski rezultat naših sugrađana nagoveštava da će i u Londonu Zrenjanin imati brojne predstavnike i svoje najbolje ambasadore.
- Nekoliko naših sugrađanki i sugrađana, rođenih Zrenjaninaca ili onih koji su u našem gradu ostvarili deo sportske karijere, već je ostvarilo olimpijsku normu i verujemo da će se ponoviti situacija iz Pekinga, kada je Zrenjanin, posle Beograda, dao najviše reprezentativaca. Još jednom čestitam Španovićevoj na ovom uspehu – ističe Aleksandar Marton.
 
(Fotografija preuzeta sa sajta B92)